Ο κατά συρροή δολοφόνος «Φρανκενστάιν» που ισχυρίστηκε ότι «ο φόνος είναι καλύτερος από τον έρωτα» μπορεί να αποφυλακιστεί

Επιμέλεια: Newsroom
Ο κατά συρροή δολοφόνος «Φρανκενστάιν» που ισχυρίστηκε ότι «ο φόνος είναι καλύτερος από τον έρωτα» μπορεί να αποφυλακιστεί
Ο Allan Grimson, ο δολοφόνος δύο ανθρώπων που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία ακόμα 20 ανθρώπων, θα μπορούσε να είναι ελεύθερος και να επιστρέψει στους δρόμους της Βρετανίας το επόμενο έτος, αφού έλαβε ημερομηνία ακρόασης για την αποφυλάκισή του.

Ένας καταδικασμένος δολοφόνος που συνδέει το όνομα του με τουλάχιστον 20 δολοφονίες θα μπορούσε σύντομα να επιστρέψει στους δρόμους της Βρετανίας και να απολαμβάνει την ελευθερία του.

Ο λόγος για τον πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Allan Grimson, γνωστός και ως δολοφόνος του Φρανκενστάιν, έλαβε άδεια για ακρόαση υπό όρους, αφού πέρασε 22 χρόνια πίσω από τα κάγκελα για τη δολοφονία δύο ανδρών τη δεκαετία του 1990.

Ο ψυχοπαθής δολοφόνος πρόκειται να βρεθεί ενώπιον του Συμβουλίου Αναστολών Ποινών τον Φεβρουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι ελεύθερος και να περιφέρεται στους δρόμους, αν τελικά του χορηγηθεί άδεια.

Ο Grimson, ο οποίος κάποτε είπε στην αστυνομία ότι «ο φόνος είναι καλύτερος από το σεξ» και στις φυλακές του δόθηκε το παρατσούκλι Φρανκενστάιν εξαιτίας του παράξενου μετώπου του, καταδικάστηκε το 2001 για τη δολοφονία του Nicholas Wright, ηλικίας 18 ετών, και του Sion Jenkins, ηλικίας 20 ετών, με διαφορά ακριβώς ενός έτους, 12 Δεκεμβρίου 1997 και 1998 αντίστοιχα.

Ο «Φρανκενστάιν» είχε γνωριστεί με τους δύο νεαρούς άνδρες στο Βασιλικό Ναυτικό, όπου εργάζονταν οι τρεις τους.

Πιο αναλυτικά, ο Grimson γνώρισε τον Wright σε ένα μάθημα πυρόσβεσης του Ναυτικού τον Νοέμβριο του 1997, αναφέρει η Mirror. Στις 12 Δεκεμβρίου, ο Grimson παρέσυρε τον νεαρό ναυτικό στο διαμέρισμά του και προσπάθησε να τον φιλήσει.

Όταν ο Wright απέρριψε τις προτάσεις του, ο Grimson τον χτύπησε με ένα ρόπαλο και στη συνέχεια του έκοψε το αυτί και το λαιμό.

Αργότερα, ο Grimson βίασε τον δεμένο Jenkins στο μπάνιο και στη συνέχεια τον χτύπησε μέχρι θανάτου αναφέρει η MailOnline.

Ο Grimson είναι επίσης ύποπτος για τη δολοφονία του 18χρονου ασυρματιστή Simon Parkes, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1986, όταν το ναυτικό αεροπλανοφόρο στο οποίο υπηρετούσε μαζί με τον Grimson, το HMS Illustrious, έδεσε στο Γιβραλτάρ.

Ο «Φρανκενστάιν» συνδέεται περαιτέρω με άλλες ανεξιχνίαστες δολοφονίες σε διάφορα μέρη του κόσμου, και ένα ντοκιμαντέρ του BBC το 2005 αποκάλυψε ότι οι ντετέκτιβ φέρεται να είχαν λόγους να πιστεύουν ότι διέπραττε πολλαπλούς φόνους ετησίως σε μια περίοδο 10 ετών.