Το Μεξικό στέλνει εκατοντάδες στρατιώτες με ελικόπτερα στον «πόλεμο» με τα καρτέλ

Επιμέλεια: Newsroom
Το Μεξικό στέλνει εκατοντάδες στρατιώτες με ελικόπτερα στον «πόλεμο» με τα καρτέλ
Ο μεξικανικός στρατός έστειλε 1.000 στρατιώτες και δύο ελικόπτερα για να αντιμετωπίσουν ένα καρτέλ ναρκωτικών.

Περισσότεροι από 1.000 άνδρες του μεξικάνικου στρατού μαζί με δύο ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας έχουν ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση εναντίον ενός σκληροπυρηνικού καρτέλ ναρκωτικών.

Η Μεξικανική Γραμματεία Εθνικής Άμυνας (SEDENA) έστειλε τις μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στο Teocaltiche, έναν δήμο στην πολιτεία Jalisco, που μαστίζεται μετά από επίθεση ένοπλων εγκληματιών.

Την Κυριακή (19 Νοεμβρίου) ναρκέμποροι που επέβαιναν σε δύο θωρακισμένα φορτηγά άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτικού προσωπικού. Το περιστατικό καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας και έπειτα κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο. Από αυτή τη φονική επίθεση τρεις αξιωματικοί του μεξικανικού στρατού σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά.

Συνολικά 1.086 στρατιώτες, με αεροπορική υποστήριξη, έχουν σταλεί για να ανακτήσουν τον έλεγχο της πόλης και να βρουν τους υπεύθυνους. Η SEDENA δήλωσε: «Η κύρια αποστολή αυτών των στρατιωτικών δυνάμεων είναι η συνεργασία με τις τοπικές αρχές για τη διερεύνηση και τον εντοπισμό των υπευθύνων για τα βίαια γεγονότα που συνέβησαν στις 19 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, καθώς και η διατήρηση και η εγγύηση της ελευθερίας, της τάξης και της δημόσιας ειρήνης».