Μαρουσάκης για κακοκαιρία: «Διαδοχικά κύματα θα "χτυπήσουν" τη χώρα, ξεκινούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες»

Επιμέλεια: Newsroom
Μαρουσάκης για κακοκαιρία: «Διαδοχικά κύματα θα "χτυπήσουν" τη χώρα, ξεκινούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες»
Προειδοποίηση των μετεωρολόγων για τη σημερινή ημέρα, μιας και βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τη χώρα από το μεσημέρι.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στη χώρα μας με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι ολοένα και πιο έντονες αλλά σε συγκεκριμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, νέα κακοκαιρία ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή (10/11) στη χώρα, με μεγάλο όγκο βροχής, η οποία ωστόσο, θα περάσει σχετικά γρήγορα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Συγκεκριμένα, από το πρωί στη δυτική Ελλάδα ήδη έχουν ξεκινήσει βροχές, οι οποίες, όσο περνούν οι ώρες, θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες ενώ σταδιακά θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές μέχρι και αργά το βράδυ.

Παράλληλα, ο νοτιάς επιμένει και ενισχύεται με τοπικά πολύ ισχυρές εντάσεις ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν μια μικρή πτώση κοντά στους 22 -25 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένουμε προς το βράδυ να έχουμε βροχές και πιθανόν και καταιγίδες και το φαινόμενο θα ολοκληρωθεί τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με τοπικά ισχυρές εντάσεις και ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχοπτώσεις προς το βράδυ και οι άνεμοι θα έχουν νότιες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, και αύριο θα είναι μια μέρα που το κύμα κακοκαιρίας θα καταλήξει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και θα ανοίξει στις επόμενες περιοχές.