Πλημμυροπαθείς ζουν σε εκκλησίες και γυμναστήρια: «Μας είπαν ότι θα πάρουμε κοντέινερ, αλλά δύο μήνες μετά ούτε φωνή ούτε ακρόαση» (vid)
Σε απόγνωση βρίσκονται οι πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα δύο μήνες μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Οι ίδιοι βλέποντας τον χειμώνα να πλησιάζει ζητούν την βοήθεια του κράτους και επισημαίνουν ότι «χειμωνιάζει και θα έχουμε πρόβλημα».
«Μας είπαν ότι θα πάρουμε κοντέινερ, αλλά δύο μήνες μετά ούτε φωνή ούτε ακρόαση», λέει κτηνοτρόφος κάτοικος του Βλοχού στο OPEN, ο οποίος είδε όλη την περιουσία του να καταστρέφεται από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον οκτώ πλημμυροπαθείς φιλοξενούνται στην ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στον Βλοχό, ενώ άλλοι 29 στο κλειστό γυμναστήριο του Παλαμά.
Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, ενώ τα αναχώματα στην περιοχή δεν έχουν επισκευαστεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να ξαναπλημμυρίσουν σε μία νέα κακοκαιρία.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Ρέθυμνο: Συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση πολιτών μέσα από τη θάλασσα, 29 άτομα απεγκλώβισε το Λιμενικό
- Ρέθυμνο: Βίντεο-ντοκουμέντο από το σημείο όπου έχασαν τη ζωή τους οι δύο πυροσβέστες
- Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε ταβέρνα στη Λήμνο και δέχθηκε αποδοκιμασίες: «Τι ήρθατε να κάνετε στο νησί μας;»(vid)