Φρικτός θάνατος τουρίστα: Πήγε να περάσει γέφυρα και έπεσε από ύψος δέκα μέτρων (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Φρικτός θάνατος τουρίστα: Πήγε να περάσει γέφυρα και έπεσε από ύψος δέκα μέτρων (vid)
Το τραγικό περιστατικό στην Ινδονησία χρησιμεύει ως μια ζοφερή υπενθύμιση της ανάγκης για επαγρύπνηση και υπευθυνότητα όσον αφορά τη λειτουργία δημοφιλών αξιοθέατων, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των τουριστών και να αποφευχθούν τέτοια ατυχήματα στο μέλλον.

Ένα τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε σε ένα δημοφιλές σημείο στην Ινδονησία, όταν ένας γυάλινος διάδρομος έσπασε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας τουρίστας και να τραυματιστούν άλλοι τρεις. Το περιστατικό συνέβη καθώς μια ομάδα 11 τουριστών από το Cilacep της κεντρικής Ιάβας περπατούσε στη γέφυρα Geong, η οποία αιωρούνταν περίπου 10 μέτρα πάνω από το δάσος.

Η κατάρρευση του γυάλινου διαδρόμου προκάλεσε την πτώση δύο τουριστών μέσα από το θρυμματισμένο γυαλί, πέφτοντας στο δάσος Limpakuwus που βρίσκεται από κάτω. Με τραγικό τρόπο, ο ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του, ενώ ο άλλος υπέστη ελαφρά τραύματα. Δύο ακόμη άτομα εκσφενδονίστηκαν από την ξαφνική κατάρρευση, αλλά κατάφεραν να προσκολληθούν στο πλαίσιο της γέφυρας.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και έχει δημιουργηθεί τόπος εγκλήματος εν μέσω ισχυρισμών ότι η διεύθυνση του αξιοθέατου είχε παραβλέψει τις ανησυχίες για την ασφάλεια που είχαν εκφράσει οι επισκέπτες. Η τραγωδία αναδεικνύει την κρίσιμη σημασία της τήρησης των προτύπων ασφαλείας και της τακτικής συντήρησης και επιθεώρησης των τουριστικών αξιοθέατων για την πρόληψη τέτοιων καταστροφικών ατυχημάτων.