Δημοσκόπηση PRORATA: Προβάδισμα για Μπακογιάννη και Χαρδαλιά, σημαντική άνοδος για ΚΚΕ και σταθερά μπροστά η ΝΔ

Newsroom
Δημοσκόπηση PRORATA: Προβάδισμα για Μπακογιάννη και Χαρδαλιά, σημαντική άνοδος για ΚΚΕ και σταθερά μπροστά η ΝΔ
Δημοσκόπηση της PRORATA για το Attica TV δείχνει τη στάση των πολιτών λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές αλλά και την πρόθεση ψήφου.

Ευρύ προβάδισμα συνεχίζει να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η PRORATA και παρουσίασε το ATTICA TV.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα προηγείται με 34,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%, στο 11,5 % είναι το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ενώ μεγάλη άνοδο εμφανίζει η εκλογική επιρροή του ΚΚΕ (9,5%).

1

Ενισχυμένη εμφανίζεται και η Ελληνική Λύση (6%), ενώ Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζονται να κινούνται από 2 έως 3,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ξεπερνά το 10%.

Θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει το 37% των ερωτηθέντων, ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 28%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 22%, ενώ Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν το17%.

Όσον αφορά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, στην Αθήνα ο Κώστας Μπακογιάννης προηγείται με 38% έναντι 14,5% του Κώστα Ζαχαριάδη, 9% του Χάρη Δούκα, 8,5% του Νίκου Σοφιανού και 8,5% του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη.

1

Στις Περιφερειακές εκλογές, η έρευνα καταγράφει, ισχυρό προβάδισμα του Νίκου Χαρδαλιά έναντι των αντιπάλων του στην εκλογική κούρσα για την περιφέρεια Αττικής.

Ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος περιφερειάρχης εμφανίζεται να αποσπά το 40% των ψήφων, ακολουθούμενος από τον Γιάννη Σγουρό (13,5%) και τον Γιώργο Ιωακειμίδη (12%).

2

Σε αυτή την περίπτωση υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων (20%), με τους περισσότερους από αυτούς (23%) να δηλώνουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.