Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα

Επιμέλεια: Newsroom
Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα
Το κουρδικό PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, στην Άγκυρα, σήμερα το πρωί (01/10).

Το κουρδικό PKK ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα και μάλιστα, πολύ κοντά στο κοινοβούλιο της Τουρκίας.

«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση.

Το PKK χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και από πολλές χώρες της Δύσης.

Ερντογάν: «Οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν ποτέ τους σκοπούς τους»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τους «τρομοκράτες» και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που κάνει την Τουρκία να «υπομένει 40 χρόνια», μερικές ώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας, για την οποία δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, στο κέντρο της πρωτεύουσας, της Άγκυρας.

«Η Τουρκία δεν περιμένει πλέον τίποτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση που μας κάνει να υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια», είπε ο αρχηγός του κράτους κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

«Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ», ανέφερε σχετικά με το τρομοκρατικό χτύπημα.

Η στιγμή της επίθεσης

Σε βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ένα μικρό άσπρο βαν σταματά έξω από το υπουργείο, ένας εκ των δραστών κατευθύνεται προς την πύλη πυροβολώντας, ενώ ο δεύτερος πηγαίνει στο πίσω μέρος του οχήματος εξαπολύοντας ρουκέτα με αντιαρματικό όπλο.