Πανελλαδική δημοσκόπηση: Τι έχει αλλάξει μετά την εκλογή Κασσελάκη στην εκτίμηση ψήφου των πολιτών (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
 Πανελλαδική δημοσκόπηση: Τι έχει αλλάξει μετά την εκλογή Κασσελάκη στην εκτίμηση ψήφου των πολιτών (vid)
Μεγάλο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται μετά την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Tην πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της OPINION POLL μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη ως αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το ΑCTION24.

Τι απάντησαν οι πολίτες σχετικά με το ποιο θεωρούν το πιο σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα και πόσο ικανοποιημένοι είναι από το συνολικό έργο της Κυβέρνησης μέχρι σήμερα και πόσο για τα αντανακλαστικά που έδειξε για τις καταστροφές και για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων;

Στην ερώτηση «Είστε ικανοποιημένος από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ;», «ναι» απάντησε το 25%, «μάλλον ναι» το 22,2%, «μάλλον όχι» το 19,4%, «όχι» το 22,2%, ενώ το 11,1% αντιστοιχεί στο «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να εκδηλωθούν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ;», «ναι» απάντησε το 30,1%, «μάλλον ναι» το 38,4%, «μάλλον όχι» το 17,8%, «όχι» το 9,6% και «δεν ξέρω/ δεν απαντώ» το 4,1%.

Στην εκτίμηση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων ανέρχονται ως εξής:

ΝΔ: 39,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 17,3%
ΠΑΣΟΚ: 12,3%
ΚΚΕ: 9,5%
Ελληνική Λύση: 5,9%
Κόμμα Νίκη: 4,6%
Σπαρτιάτες: 3,6%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,4%.

Σε ό,τι αφορά τέλος την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,3%, το ΚΚΕ 8,7%, η Ελληνική Λύση 4,0%, οι Σπαρτιάτες 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,4% και η Νίκη 4,6%.