Έβρος: Τρομακτική η οικολογική καταστροφή με τη φωτιά καίει τα πάντα στο πέρασμά της για 15η μέρα

Επιμέλεια: Newsroom
Έβρος: Τρομακτική η οικολογική καταστροφή με τη φωτιά καίει τα πάντα στο πέρασμά της για 15η μέρα
Πύρινη κόλαση στον Έβρο με τη φωτιά να καίει τα πάντα στο πέρασμά της για 15η μέρα.

Μήνυμα του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της Λευκίμμης, να βρίσκονται σε ετοιμότητα εκκένωσης, λόγω της φωτιάς που μαίνεται για 15η μέρα στον Έβρο.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, η φωτιά έκαψε ήδη ένα μαντρί και κινείται προς το χωριό και το στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας.

Το μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Λευκίμμης αναφέρει: «Ενεργοποίηση 112. Έβρος. Λευκίμμη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια και η Δαδιά, ένα μοναδικό οικοσύστημα, δεν θα επανέλθει για τα επόμενα 100 χρόνια όπως αναφέρουν δασολόγοι. Η φωτιά στον Έβρο, είναι η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά της Ευρώπης, από τότε που υπάρχει καταγραφή δεδομένων. Η καταστροφή ξεπερνά τα 826.000 στρέμματα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης, επίγειες και εναέριες, προσπαθώντας με συνεχόμενες ρίψεις νερού να αναχαιτίσουν τη φωτιά, η ένταση της οποίας διαφοροποιείται ανά διαστήματα. Στον Νομό, σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας υπάρχει και σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.