Ναυάγιο στη Λέσβο: Τραγικός απολογισμός με τέσσερα νεκρά παιδιά

Επιμέλεια: Newsroom
Ναυάγιο στη Λέσβο: Τραγικός απολογισμός με τέσσερα νεκρά παιδιά
Nαυάγιο με τέσσερις νεκρούς πρόσφυγες σημειώθηκε στα Β.Α της Λέσβου.

Ναυάγιο με τέσσερις νεκρούς πρόσφυγες σημειώθηκε ανοιχτά του Μανταμάδου στη βορειοανατολική Λέσβο και συγκεκριμένα τρία ναυτικά μίλια εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ , το σκάφος, που βρισκόταν σε κίνδυνο, εντοπίστηκε από το Λιμενικό το οποίο ενημέρωσε τις τουρκικές αρχές. Οι τουρκικές Αρχές, όμως, δεν ανταποκρίθηκαν για να προχωρήσουν σε διάδοση και έτσι δόθηκε εντολή από τον θάλαμο επιχειρήσεων να προχωρήσει το ελληνικό Λιμενικό σε διάσωση.

Η νεότερη ενημέρωση από τον υπουργό Ναυτιλίας αναφέρει ότι οι τέσσερεις νεκροί πρόσφυγες ήταν ανήλικα παιδιά.

Πρόκειται για ένα βρέφος 11 μηνών, δύο κορίτσια, 8 ετών και 14 ετών και ένα αγόρι 8 ετών. Ένα μωρό σώθηκε από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Ωστόοσο, ένα άλλο μωρό και τρία μικράα παιδιά δεν τα κατάφεραν.

Η δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προσθέτει: «Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των συνανθρώπων μας. Τα άθλια δίκτυα των λαθροδιακινητών και οι συνεργοί τους σε Τουρκία και Ελλάδα, μπροστά στο κέρδος, συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή αθώων συνανθρώπων μας, ακόμα και παιδιών.
Αυτοί που σκίζουν βάρκες, πετούν τις μηχανές στη θάλασσα και εκθέτουν ακόμα και μωρά σε ακραίους κινδύνους, συλλαμβάνονται ως υπεύθυνοι για την πρόκληση ναυαγίου.
Η πρακτική αυτή είναι εγκληματική και οι διακινητές είναι δολοφόνοι. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την ελληνική δικαιοσύνη».