Σουβλάκι από «χρυσάφι»: Εκτινάχθηκε η τιμή του σε δύο χρόνια και έγινε απλησίαστο στα νησιά

Επιμέλεια: Newsroom
 Σουβλάκι από «χρυσάφι»: Εκτινάχθηκε η τιμή του σε δύο χρόνια και έγινε απλησίαστο στα νησιά
Οι επιχειρηματίες της εστίασης υποστηρίζουν πως η αύξηση στις πρώτες ύλες αναπόφευκτα ανεβάζει και την τελική τιμή.

Σουβλάκι, το αγαπημένο γρήγορο φαγητό των Ελλήνων αλλά και των τουριστών τείνει να γίνει απλησίαστο.

Η άλλοτε οικονομική λύση πλέον απαιτεί γερό πορτοφόλι. Μπορεί πριν από καιρό με 4 ευρώ να αγόραζε κάποιος δύο τυλιχτά, αυτό όμως αποτελεί παρελθόν.

Σήμερα η τιμή για ένα τυλιχτό στις περισσότερες περιπτώσεις ξεκινάει από τα 3 ευρώ, ενώ στο κέντρο της Αθήνας φτάνει να κοστίζει ακόμη και 5,50 ευρώ.

Η τιμή στο σουβλάκι ολοένα να αυξάνεται, όπως μας λένε οι καταστηματάρχες, με την κίνηση ωστόσο και φέτος το καλοκαίρι να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, καθώς για τους τουρίστες από μια επίσκεψη στην Ελλάδα δεν μπορεί να λείπει με τίποτα το αγαπημένο ελληνικό έδεσμα.

Η ίδια κατάσταση αλλά και χειρότερη επικρατεί στα ελληνικά νησιά.

Οι τιμές στα ελληνικά νησιά είναι ιδιαίτερα τσουχτερές. Στη Μύκονο κάποιος θα πρέπει να πληρώσει για ένα τυλιχτό μέχρι και 9,40 ευρώ, στη Σαντορίνη 6,50 ευρώ και στη Πάρο 4,10 ευρώ. Στην Ύδρα η τιμή του τυλιχτού φτάνει και τα 4 ευρώ, ενώ στα Χανιά τα 3,90 ευρώ και στη Κέρκυρα τα 3,50 ευρώ.

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως η αύξηση στις πρώτες ύλες αναπόφευκτα ανεβάζει και την τελική τιμή του προϊόντος, ωστόσο όπως λένε, προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές και να μην μετακυλήσουν το κόστος στον πελάτη.

Γεγονός βέβαια που δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται, καθώς πολλές ελληνικές οικογένειες έχουν ελλατώσει ή εγκατάλειψει τελείως την αγαπημένη γευστική συνήθεια.