Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Πριγκόζιν: Νεκρός και ο υπαρχηγός της Βάγκνερ, Ντμίτρι Ούτκιν

Επιμέλεια: Newsroom
Οι Ρώσοι επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Πριγκόζιν: Νεκρός και ο υπαρχηγός της Βάγκνερ, Ντμίτρι Ούτκιν
Πηγή προσκείμενη στη Βάγκνερ καθώς και η ρωσική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαιώνει τον θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Η Μόσχα επιβεβαίωσε τον θάνατο του αρχηγού της Wagner. Συγκεκριμένα, η ρωσική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, αρχηγός της μισθοφορικής παραστρατιωτικής οργάνωσης επέβαινε στο ιδιωτικό αεροσκάφος που συνετρίβη κοντά στη Μόσχα.

«Ο επικεφαλής της Ομάδας Βάγκνερ, ήρωας της Ρωσίας, ένας αληθινός πατριώτης, ο Γεβγκένι Βικτόροβιτς Πριγκόζιν, σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενεργειών προδοτών στη Ρωσία», αναφέρει ανάρτηση του «Grey Zone», λογαριασμού στην πλατφόρμα Telegram ο οποίος πρόσκειται στη Wagner.

«Έχουμε δει τις σχετικές αναφορές. Εάν επιβεβαιωθεί (ο θάνατος του Πριγκόζιν), δεν θα προκαλούσε έκπληξη σε κανέναν», δήλωσε η Έντριεν Γουάτσον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί.

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχάιλο Ποντόλιακ, έγραψε στο Twitter δείχνοντας τον Ρώσο πρόεδρο πίσω από την κίνηση και αφήνοντας αιχμές για τον Αλεξάντρ Λουκασένκο: «είναι σαφές ότι ο Πούτιν δεν συγχωρεί. Περίμενε τη στιγμή. Είναι επίσης προφανές ότι ο Πριγκόζιν υπέγραψε θανατική καταδίκη για τον εαυτό του τη στιγμή που πίστεψε στις παράξενες "εγγυήσεις'' του Λουκασένκο».

Aξίζει να σημειωθεί ότι η Rosaviatsia, η Ρωσική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε ότι και ο επικεφαλής διοικητής του Wagner, Ντμίτρι Ούτκιν επέβαινε στο αεροσκάφος που συνετρίβη.