Τζορτζ Καλομπάρις: Ο διάσημος Ελληνοαυστραλός σεφ, αποκλείει πελάτη στο εστιατόριό του λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς και αποθεώνεται

Τζορτζ Καλομπάρις: Ο διάσημος Ελληνοαυστραλός σεφ, αποκλείει πελάτη στο εστιατόριό του λόγω ρατσιστικής συμπεριφοράς και αποθεώνεται
Ο Ελληνοαυστραλός σεφ, Τζορτζ Καλομπάρις, δεν επιτρέπει σε πελάτη να μπει στο εστιατόριό του «Hellenic House Project», ύστερα αρνητική κριτική που άφησε εκείνος παραπονούμενος για την έλλειψη προσωπικού ελληνικής καταγωγής και γνωρίζει την αποθέωση!

Ο εν λόγω πελάτης, φέρεται ότι επισκεφτεί το Hellenic House Project στα νοτιοανατολικά της Μελβούρνης πρόσφατα αλλά έφυγε απογοητευμένος. Εχοντας κάνει κράτηση έξι εβδομάδες νωρίτερα, ισχυρίστηκε αργότερα ότι «ήταν η χειρότερη γευστική εμπειρία που είχα ποτέ».

Ο συγκεκριμένος πελάτης υποστήριξε, δε, ότι περίμενε 45 λεπτά για το φαγητό του καθώς ξεχάστηκε να δοθεί η παραγγελία του.

«Δεν μας προσφέρθηκε καμία αποζημίωση για την αναμονή μας, εκτός από το ότι μας είπαν πως το φαγητό μας θα ερχόταν σε 5 λεπτά. Κάτι που δεν συνέβη», έγραψε στην κριτική του δίνοντας στο κατάστημα μόλις ένα αστεράκι και συνέχισε:

«Έπρεπε να είχα συνειδητοποιήσει ότι θα ήταν μια καταστροφή όταν έπρεπε να ζητήσω το μενού 10 λεπτά αφότου καθίσαμε. Όπως κι άλλοι, έχουμε δειπνήσει σε πολλά πολλά εστιατόρια και θέλαμε να δοκιμάσουμε αυτήν την "αυθεντική ελληνική" εμπειρία. Όμως ήταν μακριά απ' αυτό που περιμέναμε. Πρακτικά κανένας από το προσωπικό δεν ήταν Έλληνας (συμπεριλαμβανομένου του Διευθυντή που ήταν ινδικής καταγωγής) και το μενού δεν αντικατοπτρίζει αυτό που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Αυτό το μέρος είναι ένα αστείο και σίγουρα έχετε ξεγελάσει μερικούς ανθρώπους».

«Δεν χρειάζεται να είσαι Ελληνας για να δουλέψεις στο The Hellenic House Project »

Ωστόσο, ο Καλομπάρης απάντησε στην κριτική με ανάρτησή του στο Instagram, λέγοντας ότι οι εν λόγω πελάτες δεν είναι ποτέ ξανά ευπρόσδεκτοι στο εστιατόριό του.

«Δεν θα πω ψέματα. Είμαι κατά 99% πολύ θετικός άνθρωπος, αλλά αυτό είναι φρικτό», έγραψε ο Καλομπάρις και εξήγησε:

«Ναι, κάναμε λάθος με την παραγγελία σας. Άνθρωποι είμαστε. Και ναι, ο μάνατζέρ μου είναι Ινδός. Ξέρετε ποιοι είστε παιδιά. Δεν είσαι ευπρόσδεκτος ποτέ ξανά στο εστιατόριο. Δεν χρειάζεται να μιλάς ελληνικά ή να είσαι Έλληνας για να εργαστείς στο THHP (The Hellenic House Project ). Απλώς πρέπει να είσαι καλός άνθρωπος. Είμαι τόσο περήφανος για την ομάδα μου. Μισώ τον ρατσισμό. Το μισώ».

Ο Καλομπάρις έχει δέκτης υποστηρικτικών σχολίων, συμπεριλαμβανομένου του συναδέλφου και συμπαρουσιαστή του στο My Kitchen Rules, Μανού Φιλντέλ.

«Μπράβο Τζορτζ, άνθρωποι σαν κι αυτόν πρέπει να μένουν σπίτι τους. Κι αυτός είναι ένας πολύ ευγενικός τρόπος για να πω αυτό που πραγματικά θα ήθελα να εκφράσω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο άλλοτε κριτή του MasterChef Αυστραλίας, Γκάρι Μέχιγκαν, έγραψε: «Ο κόσμος μας δεν χωρίζεται ανά φυλή, χρώμα, φύλο ή θρησκεία. Ο κόσμος μας χωρίζεται σε σοφούς και ανόητους».

Αξίζει, δε, να τονίσουμε ότι πρόσφατα ο Καλομπάρις είχε δημοσιεύσει ένα video μέσω του οποίου έδειχνε ότι υπάρχουν ακόμη κάποια μικροπροβλήματα στη λειτουργία του νέου εγχειρήματός του, γράφοντας:

«Ευχαριστώ όλους όσους πέρασαν από το Hellenic House Project. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε μια δεύτερη ευκαιρία. εγαλώνουμε, μαθαίνουμε, θέλουμε συνεχώς να είμαστε καλύτεροι. Η ομάδα κάνει απίστευτη δουλειά και είμαι πολύ περήφανος γι' αυτήν».

Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο έχει βαθμολογία 4,3 αστέρων στο διαδίκτυο από 121 κριτικές.