Σε ρόλο τραυματιοφορέα δήμαρχος στην Εύβοια μετέφερε παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου στο νοσοκομείο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Επιμέλεια: Newsroom
Σε ρόλο τραυματιοφορέα δήμαρχος στην Εύβοια μετέφερε παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου στο νοσοκομείο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο
Περιπέτεια για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου, Ζαφείρη Κάκαρη, ο οποίος έπαθε εγκεφαλικό αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Ακόμη ένα τραγικό περιστατικό καταδεικνύει τις μεγάλες αδυναμίες του ΕΚΑΒ, οι οποίες τις τελευταίες μέρες έχουν οδηγήσει στο θάνατο τριών ανθρώπων.

Αυτή τη φορά πρόκειται για επείγον περιστατικό στην παραλία του Λιμνιώνα, όπου ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς αναγκάστηκε να μεταφέρει ο ίδιος τον παλαίμαχο τερματοφύλακα του Πανιωνίου Ζαφείρη Κάκαρη, με πρόβλημα υγείας, στο κέντρο υγείας Ψαχνών, μαζί με γιατρό της περιοχής. Ο δήμαρχος μαζί με κατοίκους τον έβαλαν στο δικό τους αμάξι για να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Αφού τα μόλις 2 ασθενοφόρα της περιοχής ήταν απασχολημένα.

Ο Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων ανέφερε: «Βλέποντας την σοβαρότητα του περιστατικού και επικοινωνώντας με τους κατοίκους, πήρα τον διευθυντή του κέντρου υγείας Ψαχνών μου έδωσε αμέσως έναν γιατρό από το κέντρο υγείας που εφημέρευε και πήγα μαζί με τον γιατρό σε μία απόσταση 35 χιλιομέτρων σε μία δύσκολη διαδρομή. Παραλάβαμε μαζί με τον γιατρό και κάποιους κατοίκους οι οποίοι συνέδραμαν»..

Μόλις τον εντόπισαν αναίσθητο και αντιλήφθηκαν πως το ασθενοφόρο θα αργήσει, δεν έχασαν καιρό και άμεσα πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

«Δεν είχε ασθενοφόρο να στείλει και πήρα την ευθύνη μαζί με έναν γιατρό από το Κέντρο Υγείας και μεταβήκαμε στο σημείο. Είναι σοκαριστικό αν σκεφτεί κανείς πως μόνο δύο ασθενοφόρα εξυπηρετούν μια πόλη 220.000 κατοίκων η οποία μάλιστα σφίζει από ζωή την τουριστική περίοδο», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Και συμπλήρωσε ο δήμαρχος: «Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα σε μια πόλη και σε μια περιοχή γιατί εξυπηρετεί και τα Οινόφυτα και τα εργοστάσια και τα Μεσσαπία και την Ερέτρια και την Χαλκίδα».

Τρεις νεκροί τα τελευταία 24ωρα

Με την εξαγγελθείσα κυβερνητική παρέμβαση να μην έχει αποτρέψει τρεις θανάτους συνανθρώπων μας τα τελευταία 24ωρα, οι τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ έρχονται με τον πιο σκληρό τρόπο στην επιφάνεια.

Συγκεκριμένα, ένας άνθρωπος, ηλικίας μόλις 52 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, στο Περιστέρι, περιμένοντας ασθενοφόρο. Στο Περιστέρι, στην Αθήνα.

Ακόμη δύο συνάνθρωποί μας άφησαν μέσα σε λίγες ώρες την τελευταία τους πνοή, τις επόμενες ώρες, περιμένοντας μάταια ασθενοφόρο, σε Εύβοια και Λέσβο.

Ποιος ήταν Ζαφείρης Κάκαρης

Ο 75χρονος είχε γράψει ιστορία με τη φανέλα του «Ιστορικού» αφού υπερασπιζόταν την εστία του Πανιωνίου στην κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Ελλάδας από τους «κυανέρυθρους» (3-1 την ΑΕΚ το 1979), έχει παίξει τα περισσότερα ματς ως τερματοφύλακας για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ενώ έφτασε και μέχρι την Εθνική Ελλάδας.

O ίδιος υπήρξε συμπαίκτης με τον Μαύρο, τον Αναστόπουλο, τον Σαραβάκο και με τον Δεληκάρη