Την Παρασκευή η εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Την Παρασκευή η εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού
Το πρωί της Παρασκευής (9/6) θα ολοκληρωθεί η αγόρευση της εισαγγελέως Κυριακής Κλιάμπα για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού με την κατάθεση της πρότασή της για να ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων κατηγορίας και υπεράσπισης των κατηγορούμενων.

Η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα ήταν καταπέλτης και στη δεύτερη μέρα αγόρευσής της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και αναμένεται να ολοκληρώσει αύριο (9/6) με την κατάθεση της πρότασής της.

Στη σημερινή (8/6) αγόρευσή της αποδόμησε πλήρως τους ισχυρισμούς των τεχνικών συμβούλων υπεράσπισης των κατηγορούμενων – πρόκειται για τους Κατερίνα, Αποστολίδου, Γρηγόρη Λέων και Δημήτρη Γαλεντέρη – υποστηρίζοντας ότι «λησμόνησαν την επιστήμη τους και… ήρθαν εδώ για να αποδείξουν αυτά που ήθελαν οι κατηγορούμενοι βασιζόμενοι σε ανακρίβειες», υιοθετώντας απόλυτα την έκθεση της ιατροδικαστού κας Κοβάτση και υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του Άλκη Καμπανού δεν προήλθε μόνο από ένα χτύπημα. Σημείωσε μάλιστα για τους κατηγορούμενους ότι … «το ότι απέτυχαν δεν σημαίνει ότι δεν προσπάθησαν να σκοτώσουν και τους άλλους δύο».

Επανέλαβε επίσης ότι οι 12 κατηγορούμενοι πήγαν για να σκοτώσουν, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι… «στα οπαδικά δεν πυροβολείς, ούτε χτυπάς με μαχαίρι στην καρωτίδα. Θέλεις να προσφέρεις πόνο, μόνο που αυτοί εκείνο το βράδυ ήθελαν και να σκοτώσουν».

Στη συνέχεια άρχισε τη σκιαγράφηση του ρόλου του καθενός εκ των δώδεκα κατηγορούμενων υποστηρίζοντας για τον 1ο κατηγορούμενο ότι υπέπεσε σε διαδοχικές αντιφάσεις και ψέματα. «Ούτε ο ίδιος πίστευε τον εαυτό του. Ούτε μια φορά λάβαμε σαφή απάντηση… Αυτός θα ήταν ο εγκέφαλος. Ποιος θα βγει από το αυτοκίνητο, με ποια σειρά. Είχε την υψηλή εποπτεία. Οταν βγήκε από το αμάξι προσπάθησε να αποτρέψει την αποφυγή ενός θύματος. Αυτό προσπάθησε να προλάβει… Δεν κοκάλωσε από τις κραυγές του Άλκη αλλά όταν είδε τους εχθρούς να έρχονται από την Πλαστήρα. Είναι ο αρχηγός που σχεδίασε και κατέστρωσε το σχέδιο της επίθεσης και ο σύνδεσμος στην Παλαιών Πατρών Γερμανού ήταν το δεύτερο σπίτι του», ενώ αναφερόμενη στη δράση του 10ου κατηγορούμενου είπε ότι… «Το χτύπημα του 10ου κατηγορούμενου με το δρεπάνι είναι δεδομένο στον αριστερό μηρό του Άλκη. Δεν αρκέστηκε στα χτυπήματα που επέφερε στα άλλα δύο παιδιά αλλά σαν μαινόμενος ταύρος όρμισε και στον Άλκη για να πάρει εκδίκηση από όλους. Δεν κατάφερε όμως να τον πλήξει όπως ήθελε. Ήταν ο Άλκης που αντιστάθηκε με όση δύναμη του είχε απομείνει. Οι κατηγορούμενοι δεν έμειναν σε απλές κλοτσιές και μπουνιές αλλά χτυπούσαν με ό,τι είχαν μαζί τους στα πιο ευαίσθητα σημεία του ανθρώπινος σώματος. Τις φωτογραφίες που είδαμε όλοι μας δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τις ξεχάσουμε. Θέλει κτηνώδη απάθεια και βαρβαρότητα για να κάνεις αυτά τα τραύματα. Η ιατροδικαστής Κοβάτση απέδωσε την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο Άλκης δεν έφυγε μόνο από την τρώση της μηριαίας αρτηρίας καθώς όλοι θυμόμαστε τι είπε για το οίδημα στο κεφάλι του», είπε.