Εκρηκτική αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων: Κέρδη «μαμούθ» για τις αεροπορικές εταιρείες

Εκρηκτική αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων: Κέρδη «μαμούθ» για τις αεροπορικές εταιρείες
H κάθετη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων δεν φαίνεται να πτοεί τους καταναλωτές με την ταξιδιωτική ζήτηση διεθνώς να ανακάμπτει δυναμικά.

«Πετάνε» οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια, με τους καταναλωτές πάντως να πληρώνουν τους πανάκριβους ναύλους και τις αεροπορικές εταιρείες να καταγράφουν κέρδη «μαμούθ» χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να ρίξουν τo κόστος.

Οι περισσότερες εταιρείες απλά προσπαθούν να… ρεφάρουν από τη ζημιά της πανδημίας συμβάλλοντας έτσι και στο λεγόμενο διογκούμενο φαινόμενο του «greedflation» (ο πληθωρισμός της απληστίας).

Απλησίαστα τα αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης τον Αύγουστο

  • Αθήνα – Σαντορίνη: Από 70.99€ – 149.99€
  • Αθήνα – Μήλος: Από 94.99€ – 141.99€
  • Αθήνα – Κως: Από 92.99€ – 144.80€
  • Τουλάχιστον 200-300€/άτομο (μετ΄επιστροφής)
  • 500€ Μ.Ο. για ένα ζευγάρι

Πρακτικά κάθε άτομο θα πληρώσει τουλάχιστον 200€ – 300€ ευρώ για τα αεροπορικά εισιτήρια και το ζευγάρι θα υπολογίζει κατά μέσο όρο 500 ευρώ μόνο για τα αεροπορικά εισιτήρια.

Χαρακτηριστικό της ακρίβειας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι πως Καναδός έρχεται αεροπορικά στην Ελλάδα πάει Πάρο, Σαντορίνη και Κρήτη, επιστρέφει αεροπορικά από την Κρήτη και μένει στην χώρα μας για 10 νύχτες σε πακέτο που κρατάει από τον Καναδά στην Ελλάδα συνολικά 12 ημέρες και πληρώνει μόλις 4.219 δολάρια δηλαδή 3947,63 ευρώ. Την ίδια ώρα μόνο η απλή πτήση Αθήνα – Τορόντο με επιστροφή σε οικονομική θέση κάνει από 1.010 ευρώ.

Από την άλλη, οι αεροπορικές εταιρείες δεν φαίνονται διατεθειμένες να κατεβάσουν τις τιμές όσο ξεπουλάνε ακόμα και σε εξωφρενικές τιμές τα εισιτήρια.