Γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βουτάς με φακούς επαφής σε πισίνα

Γιατί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βουτάς με φακούς επαφής σε πισίνα
Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε σοβαρή λοίμωξη, ή ακόμη - σε σπάνιες περιπτώσεις - και σε απώλεια όρασης.

Όλοι όσοι έχουμε μυωπία προτιμάμε να φοράμε φακούς επαφής αντί για γυαλιά. Μας κάνουν να νιώθουμε πιο άνετα, ειδικά όταν βγαίνουμε μια βόλτα, αθλούμαστε ή βρισκόμαστε στην παραλία. Βέβαια το καλοκαίρι η σωστή χρήση των φακών επαφής γίνεται κάπως περίπλοκη, θέτοντας σε κίνδυνο την όρασή μας.

Κι αυτό γιατί πολλές φορές ξεχνάμε να πλένουμε τα χέρια μας ή τους φοράμε κάνοντας μπάνιο σε κάποια πισίνα. Ειδικά το τελευταίο θα πρέπει να σταματήσουμε να το κάνουμε, καθώς αυξάνει σοβαρά τον κίνδυνο μόλυνσης. Αυτό συμβαίνει γιατί το νερό περιέχει βακτήρια και μικρόβια που μπορούν να κολλήσουν στους φακούς μας και αργότερα στα μάτια μας.

Επίσης στο νερό της πισίνας προστίθενται χημικά όπως το χλώριο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ή ακόμη και φλεγμονή στο μάτι. Όλα αυτά κάνουν τους φακούς να γίνονται άβολοι και την όρασή μας να θολώνει. Ποια είναι η καλύτερη λύση σε αυτή την περίπτωση; Τα κολυμβητικά γυαλιά μυωπίας, τα οποία λειτουργούν όπως τα κανονικά μας γυαλιά, απλά μας επιτρέπουν να βλέπουμε καλύτερα κάτω από το νερό.

....

Συνταγογραφούνται και αποτελούν μια καλή εναλλακτική για κάποιον που θέλει να κάνει βουτιές χωρίς άγχος. Αν τώρα θες να επιμείνεις στους φακούς, καλό θα ήταν στο μπάνιο σου στην πισίνα να επιλέξεις αυτούς της μιας χρήσης και στη συνέχεια να αλλάξεις ζευγάρι.

Φυσικά, δεν θα πρέπει να ξεχνάς τους κανόνες υγιεινής. Το σωστό πλύσιμο των χεριών και η όσο λιγότερη επάφή τους με τα μάτια είναι μια καλή αρχή. Επίσης, αν παρατηρήσεις ότι οι φακοί επαφής σου έχουν στεγνώσει, η η καλύτερη επιλογή είναι να προσθέσεις μερικές ενυδατικές σταγόνες από τεχνητά δάκρυα για να μην υποφέρουν τα μάτια σου.

Και καλά μας μπάνια!