Η μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης βρίσκεται τέσσερις ώρες μακριά από την Αθήνα

Η μεγαλύτερη παραλία της Ευρώπης βρίσκεται τέσσερις ώρες μακριά από την Αθήνα
Κι όμως η μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρώπη βρίσκεται στην Ηπειρωτική Ριβιέρα.

Το καλοκαιράκι είναι πλέον και επίσημα εδώ. Η πρώτη ημέρα του Ιουνίου σηματοδοτεί και το ξεκίνημα των καλοκαιρινών σχεδίων, των βουτιών στη θάλασσα και των εξορμήσεων για φαγητό σε ταβερνάκια πάνω στην ακροθαλασσιά. Μπορεί ο καιρός ακόμη να μη μας τα έχει φέρει όπως θα έπρεπε, αλλά δεν αργεί η στιγμή που θα αφήσουμε πίσω μας την Αθήνα και θα βρεθούμε σε κάποιο ειδυλλιακό μέρος, το οποίο θα μας προσφέρει την απόλυτη χαλάρωση.

Σίγουρα τα νησιά έχουν την τιμητική τους και φέτος, με χιλιάδες τουρίστες να έχουν ήδη κλείσει τα καταλύματά τους για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αν ανήκεις, όμως, σε αυτούς που δεν έχουν ακόμη προγραμματίσει τις διακοπές τους, τότε τι θα έλεγες να ταξιδέψεις μέχρι την μεγαλύτερη παραλία με άμμο στην Ευρώπη; Δεν θα χρειαστεί βέβαια να πας αρκετά μακριά μιας και βρίσκεται μόλις 4 ώρες οδήγησης μακριά από την Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην Ηπειρωτική Ριβιέρα.

Ο λόγος για την παραλία Μονολίθι της Πρέβεζας, η οποία έχει μήκος περίπου 25 χιλιομέτρων και εκτείνεται από το χωριό Μύτικας μέχρι το χωριό Καστροσυκιά. Το όνομά της το πήρε από μια συστάδα μεγάλων παραλιακών βράχων σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή. Οι βράχοι αυτοί προεξείχαν ένα μέτρο περίπου από την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι το 1943, όταν Ιταλοί και Γερμανοί στρατιώτες, για ψυχαγωγία, βομβάρδισαν με όλμους το βράχο και τον έσπασαν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στη ζώνη αυτή δεν επιτρέπεται η οικοδομική δραστηριότητα λόγω της Αρχαίας Νικόπολης.