Κύμα στήριξης στον ιερέα που έκανε «παπαδάκια» δύο κορίτσια: «Κάτω τα χέρια από τον πατέρα Αλέξανδρο»

Κύμα στήριξης στον ιερέα που έκανε «παπαδάκια» δύο κορίτσια: «Κάτω τα χέρια από τον πατέρα Αλέξανδρο»
Η απόφαση του πατέρα Αλέξανδρου Κατιώτογλου να κάνει παπαδάκια δύο νεαρά κορίτσια προκάλεσε χυδαίες επιθέσεις συντηρητικών κύκλων προς το πρόσωπό του.

Κύμα στήριξης και συμπαράστασης προς τον πατέρα Αλέξανδρο Καριώτογλου έχουν προκαλέσει η χυδαίες επιθέσεις φανατικών συντηρητικών κύκλων προς το πρόσωπό του.

Ο λόγος ήταν η απόφαση του κληρικού να κάνει «παπαδάκια» δύο κορίτσια. Όλα ξεκίνησαν όταν στην σελίδα του Άγιου Νικόλαου Ραγκαβά στην Πλάκα, μια ενορία που ο πατέρας Αλέξανδρος έχει μεταμορφώσει σε μια πνευματική κυψέλη με πανελλήνια αναγνώριση, εμφανίστηκαν οι φωτογραφίες με τα νεαρά κορίτσια να βοηθούν το έργο του ιερέα.

Ακολούθησε οργανωμένο πογκρόμ χυδαιότητας από φανατικούς υπερσυντηρητικούς κύκλους, ένα γεγονός που φαίνεται ότι πίεσε την Αρχιεπισκοπή η οποία προχώρησε στην πρωτοφανή απόφαση.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από ανθρώπους των γραμμάτων, οι οποίοι γνωρίζουν το σημαντικό έργο του πατήρ Αλέξανδρου Καριώτογλου και τα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία.

Ο πατήρ Αλέξανδρος Καριώτογλου είναι μια πολύ γνωστή προσωπικότητα στον θεολογικό χώρο. Ένα από τα φωτεινά και προοδευτικά μυαλά της εκπαίδευσης αλλά και της θεολογίας, με πανελληνία αλλά και διεθνή αναγνώριση.