Το «πιο μοναχικό σπίτι του κόσμου» έχει δώσει τροφή για περίεργες θεωρίες συνωμοσίας (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το «πιο μοναχικό σπίτι του κόσμου» έχει δώσει τροφή για περίεργες θεωρίες συνωμοσίας (vid)
Στη μέση του πουθενά βρίσκεται ένα σπίτι σε νησί της Ισλανδίας και οι θεωρίες που το συνοδεύουν είναι αρκετές.

Σε ένα μικρό νησί της Ισλανδίας που ονομάζεται Elliðaey βρίσκεται το «πιο μοναχικό σπίτι του κόσμου», όπως το έχουν ονομάσει. Το συγκεκριμένο νησί είναι τόσο απομακρυσμένο που έχει προσελκύσει μερικές αρκετά περίεργες θεωρίες.

Το σπίτι βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου, στη μέση του πουθενά. Το κατάλυμα στο νησί της Ισλανδίας είναι εδώ και καιρό το επίκεντρο πολλών συνωμοσιών, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν απεγνωσμένα να κατανοήσουν την ύπαρξή του.

Μία από τις θεωρίες που έχουν επικρατήσει, είναι ότι το σπίτι χτίστηκε από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος είχε σκοπό να αποσυρθεί εκεί σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Άλλη θεωρία αναφέρει ότι το σπίτι το είχε ένας φανατικός ερημίτης που είχε δώσει όρκο για μια ζωής μοναξιάς και περισυλλογής. Υπήρχε και η θεωρία ότι το σπίτι ήταν στην ιδιοκτησία της τραγουδίστριας Bjork, την οποία μάλιστα, ήθελαν να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για να αγοράσει ολόκληρο το νησί.

Δυστυχώς όμως για τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας, όλα αυτά δεν ισχύουν. Η πραγματική ιστορία πίσω από την ύπαρξη αυτού του σπιτιού είναι λιγότερο συναρπαστική.

Το σπίτι είναι στην πραγματικότητα ένα καταφύγιο που δημιουργήθηκε από μια λέσχη κυνηγών και όσοι κατέληξαν να ζήσουν στο νησί, επιβίωσαν με τα πουλιά, το ψάρεμα και την εκτροφή αγελάδων. Το σπίτι εγκαταλείφθηκε στη δεκαετία του 1930 και από τότε δεν ξανά κατοικήθηκε.

Το ίδιο το σπίτι χτίστηκε το 1953 από την Elliðaey Hunting Association, η οποία το χρησιμοποίησε ως βάση για τις επιχειρήσεις κυνηγιού τους.