Editors στο Gazzetta: «Δεν υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο σαν την Ελλάδα…»

Editors στο Gazzetta: «Δεν υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο σαν την Ελλάδα…»
Ένα ακόμη μαγικό συναυλιακό καλοκαίρι ξεκινά και οι εκρηκτικοί Editors μας περιμένουν με τους Florence + the Machine στο EJEKT Festival 2023.

Οι Βρετανοί με τον συναισθηματικό στίχο, τα ιδιαίτερα και mindblowing ριφάκια και φυσικά τον αεικίνητο Tom Smith, δεν βρίσκονται άδικα στην κορυφή του ευρωπαϊκού ροκ τα τελευταία 20 χρόνια. Πλατινένιοι δίσκοι, sold out περιοδείες και ένα μοναδικό live act έχουν χτίσει το μύθο των Editors που ανυπομονούμε να δούμε στις 3 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού.

Οι φίλοι του συγκροτήματος γνωρίζουν καλά το συναίσθημα της ταύτισης που μπορεί να σου δημιουργήσουν οι ύμνοι τους. Είτε μιλούν για τον έρωτα είτε για την ύπαρξή μας, οι Editors θα μπορούσαν να είναι το soundtrack της ζωής μας. «Στην ουσία για αυτό ζούμε. Κάθε βράδυ θέλουμε να βλέπουμε το πως βιώνει τη μουσική μας ο κόσμος. Είναι τα τραγούδια μας που μετατρέπονται σε ενέργεια», μας εξηγεί ο Russell Leetch, μπασίστας του συγκροτήματος με τον οποίο μιλήσαμε για το παρελθόν, το μέλλον και το σήμερα της μπάντας.

ejekt


Ολόκληρη η συνέντευξη:


Πως έχει εξελιχθεί ο ήχος της μπάντας και ποιος ήταν ο ρόλος σου ως μπασίστας στις μουσικές μεταβάσεις σας; Ποιες ήταν οι επιρροές και οι εμπνεύσεις σου όλα αυτά τα χρόνια;

Η δουλειά στο κομμάτι της δημιουργίας και της ηχογράφησης είναι σίγουρα ομαδική. Η δική μου συνεισφορά είναι να προσθέτω στο κομμάτι των ακόρντων και του ρυθμού. Από μικρός είχα πολλές αναφορές, μουσικές μπάντες, ξεκινώντας με συγκροτήματα όπως οι Nirvana, Soundgarden, Pearl Jam ενώ μετά το Πανεπιστήμιο το ενδιαφέρον μεταπήδησε σε ήχους όπως των Interpol, των Strokes ή των Elbow. Η μετάβαση μας έγινε ομαλά μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια σε ένα πιο ενεργό και moody ρυθμό. Αυτό συνδυάστηκε και με μουσικές επιρροές από The Cure, Depeche Mode, REM.

Ανάμεσα στη σπουδαία καριέρα σας, ξεχωρίζεις κάποια συγκεκριμένα τραγούδια που σημαίνουν κάτι παραπάνω για σένα;

Υπάρχουν πολλά τραγούδια όπου η ηχογράφησή τους είναι χαραγμένη μέσα μου. Σίγουρα θα πω το “Phonebook”, ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι αλλά και το Papillon, όπου καταλαβαίναμε ότι κάτι καλό γίνεται τότε. Όσον αφορά τη live performance, όταν έχεις να χωρέσεις επτά άλμπουμ σε λίγες ώρες, τότε δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο αγαπημένο.

Κοιτάζοντας μπροστά, τι να περιμένουν οι φίλοι των Editors όσον αφορά τα projects;

Αρχικά θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε ένα νέο άλμπουμ και για αυτό το λόγο ήδη μαζεύουμε ιδέες. Στοχεύουμε σε κάτι νέο, μπορεί να είναι και ένα ορχηστρικό άλμπουμ.

Το τελευταίο άλμπουμ σας κυκλοφόρησε πέρσι. Μπορείς να μοιραστείς κάποιες εσωτερικές διαδικασίες που ακολουθήσατε;

Η δημιουργία του άλμπουμ είχε ξεκινήσει μέσα στην πανδημία οπότε αυτό από μόνο του ήταν κάτι διαφορετικό. Από εκεί και πέρα, μας δυσκόλεψε πολύ αλλά σίγουρα ήταν μία διέξοδος από τον καναπέ και το Netflix!

editors1

Υπάρχουν κάποια τελετουργικά που κάνετε πριν βγείτε στη σκηνή;

Κάνουμε πολλά ως μπάντα. Κυρίως θα βάλουμε να ακούσουμε κάποια αγαπημένα τραγούδια μαζί, ή θα τζαμάρουμε για λίγο με Depeche Mode ή Bruce Springsteen.

Σου αρέσει να επισκέπτεσαι την Ελλάδα;

Εχω έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα για διακοπές, έχω επισκεφθεί πάνω από 10 νησιά, έχω μείνει στη Θεσσαλονίκη και λατρεύω το μεσογειακό φαγητό αλλά και την κουλτούρα της χώρας. Έχουμε την τύχη να επισκεφθούμε πολλές χώρες αλλά μπορώ να πω πως δεν υπάρχουν πολλά μέρη σαν την Ελλάδα…

Εισιτήρια - Πληροφορίες:

https://ejekt.gr/