Εκλογές 2023: Στις επαναληπτικές ελπίζουν να μπουν στην Βουλή η ΝΙΚΗ, η Πλεύση Ελευθερίας και η ΜέΡΑ25

Newsroom
Εκλογές 2023: Στις επαναληπτικές ελπίζουν να μπουν στην Βουλή η ΝΙΚΗ, η Πλεύση Ελευθερίας και η ΜέΡΑ25
Αν η Νέα Δημοκρατία δεν καταφέρει να σχηματίσει Κυβέρνηση με κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα, τότε στις επαναληπτικές μπορούν να ελπίζουν πως θα μπουν στην Βουλή η ΝΙΚΗ, η Πλεύση Ελευθερίας και η ΜέΡΑ25.

Η Νέα Δημοκρατίας θρίαμβευσε στις εκλογές φτάνοντας το 40.8% αφήνοντας στην 2η θέση το ΣΥΡΙΖΑ με 20 μονάδες διαφορά με τις έδρες να είναι 145 και 72. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν επαφές προκειμένου να φανεί αν μπορεί να βγει το 151+ προκειμένου να σχηματιστεί Κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση θα πάμε σε επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν είτε στις 25 Ιουνίου, είτε στις 2 Ιουλίου.

Σίγουρα το να διεξαχθούν επαναληπτικές θα ήθελαν 3 κόμματα που βρέθηκαν μια ανάσα από το πολυπόθητο 3% που δίνει και το εισιτήριο για την Βουλή, αλλά δεν το έφτασαν. Ο λόγος για τη ΝΙΚΗ που είχε 2.93%, την Πλεύση Ελευθερίας που είχε 2.85% και το ΜέΡΑ25 που είχε 2.56%. Και τα τρία αυτά κόμματα θα ήθελαν όπως αναφέραμε επαναληπτικές, προκειμένου να μπορέσουν να φτάσουν το 3% και να εκπροσωπηθούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Από τα υπόλοιπα που βρίσκονται στη Βουλή δεν φαίνεται να κινδυνεύει να μην είναι και μετά τις επαναληπτικές. Η Ελληνική Λύση που είχε 4.47% είναι από δύσκολο έως απίθανο να χάσει 1.5%, ενώ δεν τίθεται θέμα συζήτησης για ΚΚΕ που είχε 7.17% και ΠΑΣΟΚ που είχε 11.62%.