Εκλογές 2023, Τζανακόπουλος: «Φαίνεται να είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία, αλλά η νύχτα θα είναι μακρά» (vid)

Newsroom
Εκλογές 2023, Τζανακόπουλος: «Φαίνεται να είναι πρώτη η Νέα Δημοκρατία, αλλά η νύχτα θα είναι μακρά» (vid)
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας για το αποτέλεσμα του exit poll επισήμανε πως ναι μεν φαίνεται να είναι η Νέα Δημοκρατία πρώτη, ωστόσο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα ανέβει φτάνοντας ή και ξεπερνώντας το 31%.

Τη Νέα Δημοκρατία βγάζει ως μεγάλη νικήτρια των φετινών εκλογών το πρώτο exit poll, με τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Τζανακόπουλο μιλώντας στον Alpha να αναφέρει πως η νύχτα θα είναι μακρά και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό, επισημαίνοντας όμως πως η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη όπως φαίνεται.

Αρχικά σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου exit poll, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε: «Η νύχτα θα είναι μακρά. Διότι, τα exit poll δίνουν τη Νέα Δημοκρατία από 36 έως 40% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25-29%. Αν όμως συμβεί ό,τι και το 2019, όταν τα exit poll έδιναν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 28,5% αρχικά ενώ το τελικό ήταν 31,5%, τότε η εικόνα απόψε θα είναι πολύ διαφορετικό, εφόσον θα έχουμε ένα 36-31».

Σε ερώτηση για το αν αποδέχεται την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως «από ό,τι φαίνεται, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη. Αλλά ας έχουμε υπομονή».