Ψήφισε στην Κυψέλη ο Τσίπρας: «Πως πάει, έχει κόσμο;» (vid)

Ψήφισε στην Κυψέλη ο Τσίπρας: «Πως πάει, έχει κόσμο;» (vid)
Στο εκλογικό κέντρο της Κυψέλης ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας

Με συνθήματα και χειροκροτήματα υποδέχθηκε ο κόσμος τον Αλέξη Τσίπρα στο εκλογικό κέντρο της Κυψέλης, όπου προσήλθε για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο εκλογικό κέντρο ευδιάθετος και χαμογελαστός, συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του. Μάλιστα, κατά την είσοδό του ρώτησε την εφορευτική επιτροπή: «Πώς πάει; Έχει καθόλου κίνηση; Χαμηλά ακόμα ε;», όταν η δικαστική αντιπρόσωπος του είπε ότι η προσέλευση είναι μειωμένη.

Κατά την έξοδο από το εκλογικό κέντρο δήλωσε: «Η Αλλαγή είναι σήμερα στα χέρα του λαού μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση του αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός. Αρχικά ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες, τους Κωνσταντίνους, τις Κωνσταντίνες και τις Ελένες, προσθέτοντας: «Ας ελπίσουμε σήμερα το βράδυ να γιορτάζει μαζί τους και ο ελληνικός λαός, γιατί σήμερα είναι ημέρα ελπίδας».

Τόνισε ειδικότερα ότι «οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα. Να αφήσουμε πίσω μια σκληρή, δύσκολη τετραετία ανισοτήτων, αδικίας, αισχροκέρδειας, εργασιακής ανασφάλειας, πλειστηριασμών, αναξιοπρέπειας για τους συνταξιούχους, στοχοποίησης για τους νέους ανθρώπους. Να αφήσουν πίσω τους μια κυβέρνηση αλαζονική που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν το δρόμο για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μια κυβέρνηση η οποία θα έχει νέα πρόσωπα, κυρίως όμως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης».

«Η Αλλαγή είναι σήμερα στα χέρα του λαού μας», υπογράμμισε καταληκτικά ο Αλέξης Τσίπρας.