Δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Συμφώνησα να πάμε να βρούμε οπαδούς του Άρη και να μαλώσουμε, με κλωτσιές και μπουνιές»

Δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Συμφώνησα να πάμε να βρούμε οπαδούς του Άρη και να μαλώσουμε, με κλωτσιές και μπουνιές»
Με την απολογία του 5ου κατηγορούμενου για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνεχίζεται η δίκη των 12 στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (8/5) η απολογία του 5ου από τους 12 κατηγορούμενους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου.

Ο 23χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος αλλά ο ίδιος δεν έκανε τίποτα. Κατά την έναρξη της απολογίας του, ο κατηγορούμενος δεν ζήτησε συγγνώμη σε αντίθεση με τους προηγούμενους συγκατηγορούμενους του. Είπε ότι γνώριζε τους τέσσερις, ότι πήγαινε στο γήπεδο και σε σύνδεσμο για να βλέπει αγώνες.

«Συμφώνησα να πάμε να βρούμε οπαδούς του Άρη και να μαλώσουμε, με κλωτσιές και μπουνιές, όπως γίνεται. Παλαιότερα, είχαμε κυνηγήσει κάποια άτομα έξω από το γήπεδο. Έπεσα κι εγώ θύμα: Μια μέρα φορούσα μπουφάν με διακριτικά του ΠΑΟΚ και στο Λευκό Πύργο, με κυνήγησαν 20 άτομα που με έβριζαν», ανέφερε ο 23χρονος.

«Όταν φύγαμε από το σύνδεσμο, δεν είδα κάποιον να παίρνει κάτι. Μετά το περιστατικό ο 6ος μου είπε ότι είχε αντικείμενο. Όταν τον άφησα σπίτι τον είδα να το πετάει σε έναν κάδο», σημείωσε.

Για τη σκηνή του εγκλήματος επισήμανε: «Φτάνουμε στην συμβολή των οδών Πλαστήρα και Γαζή. Φρενάρισε απότομα το 1ο αυτοκίνητο και εγώ σταμάτησα από πίσω. Αντιλήφθηκα τα 5 άτομα, στην πολυκατοικία. Κατέβηκαν 3 άτομα από το 1ο όχημα. Μετά είδα τρία άτομα από το polo που πήγαν στην πολυκατοικία. Ξεκίνησε η συμπλοκή.

Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα ανοίξαμε πόρτες κι εμείς και πήγαμε στα σκαλάκια. Είδα κάποιον να κρατάει το δρεπάνι, πάνω στα σκαλιά. Είδα 3 – 4 άτομα να χτυπούν το παιδί που ήταν κάτω και είχε πολλά αίματα γύρω του. Τρόμαξα. Είδα τον 2ο να μαχαιρώνει κάποιον. Γινόταν ένας πανικός. Τον Α.Β τον τράβηξε ο 7ος και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Μετά άκουσα “πάμε, πάμε” και φύγαμε. Στη συνέχεια πήγα σπίτι γιατί την επόμενη μέρα δούλευα», είπε ο 5ος κατηγορούμενος.

Και πρόσθεσε: «Το ξύλο το κρατούσε ένας από τους τέσσερις που ήταν κάτω από τα σκαλάκια. Όταν κατέβηκα από το αυτοκίνητο είδα 3 -4 άτομα να χτυπούν το παιδί που ήταν κάτω, με κλωτσιές. Είδα τα αίματα. Κοκκάλωσα! Είδα τον 2ο και τον 7ο πάνω στα σκαλάκια. Μπορεί να ήταν κι άλλα άτομα, δεν θυμάμαι αυτούς που ήταν πάνω στον Άλκη. Ήταν με πλάτη σε μένα, ήταν σκοτάδι. Δεν μπόρεσα να τους αναγνωρίσω.

Από το βίντεο διαπίστωσα ότι ήταν και ο 4ος. Αυτός που κρατούσε ξύλο, φορούσε κράνος. Δεν περίμενα να δω μαχαίρια, πίστευα ότι με κλοτσιές και μπουνιές θα μαλώναμε. Την επόμενη μέρα έμαθα τι έγινε και έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Όταν γύρισα από τη δουλειά το είπα στον αδελφό μου. Ύστερα από 1-2 μέρες το είπε στη μητέρα μου και ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Συμβουλευτήκαμε έναν δικηγόρο και μας είπε να περιμένουμε. Πάρκαρα το αυτοκίνητο μου πιο μακριά γιατί φοβήθηκα τη σύλληψη».