Netflix: Απώλεια 1 εκατ. συνδρομητών στην Ισπανία μετά το τέλος διαμοιρασμού λογαριασμών

Netflix: Απώλεια 1 εκατ. συνδρομητών στην Ισπανία μετά το τέλος διαμοιρασμού λογαριασμών
Σημαντικό θέμα ενόψει για την γνωστή υπηρεσία ροής.

Το Netflix αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα για όσους μοιράζονται τη συνδρομή τους με άλλους και ξεκίνησε σε πολλές χώρες να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Η Ισπανία είναι μία από αυτές και σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg και αναφορά από την εταιρεία αναλύσεων Kantar, πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες ήταν οι πρώτες απώλειες στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς!

Η μαζική αυτή έξοδος συνέπεσε με την εμφάνιση έξτρα χρέωσης €5,99 το μήνα για όσους χρησιμοποιούσαν συνδρομή τρίτου και είναι τριπλάσια σε όγκο σε σχέση με αυτήν της περασμένης σεζόν.

Σύμφωνα με την Kantar, τα 2/3 των χρηστών που έφυγαν, χρησιμοποιούσαν κωδικό άλλου, άρα η οικονομική απώλεια θα είναι μικρότερη από αυτή που φαίνεται αρχικά.

Η εταιρεία εκτιμά πως μεγάλο μέρος όλων αυτών θα κάνει τη δική του σύνδεση και θα φτιάξει νέους λογαριασμούς, αλλά οι ειδικοί σημειώνουν πως είναι νωρίς να βγάλει κανείς ένα τέτοιο συμπέρασμα.

Η εφαρμογή του μέτρου στις ΗΠΑ (που θα είναι και το μεγάλο τεστ για το Netflix) πήγε από το πρώτο στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.