Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Αναλυτής βίντεο βγάζει εκτός κάδρου τρεις κατηγορούμενους

Επιμέλεια: Newsroom
Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Αναλυτής βίντεο βγάζει εκτός κάδρου τρεις κατηγορούμενους
Μάρτυρας περιέγραψε στη δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, τις κινήσεις των τριών κατηγορούμενων επικαλούμενος τα βίντεο.

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (24/4) ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, με την κατάθεση ενός μηχανικού ηλεκτρονικών υπολογιστών που κλήθηκε να αναλύσει τα βίντεο της μοιραίας επίθεσης εκ μέρους τριών κατηγορούμενων και συγκεκριμένα του 1ου (οδηγού του πρώτου οχήματος), του 6ου (συνοδηγού του δεύτερου οχήματος) και του 12ου (οδηγού του τρίτου οχήματος).

Σύμφωνα με το voria.gr ο μάρτυρας περιέγραψε τις κινήσεις των τριών κατηγορούμενων επικαλούμενος τα βίντεο και σημείωσε πως κανένας από τους τρεις δεν διακρίνεται να φτάνει στα σκαλιά της πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος νέος.

Για τις κινήσεις του 1ου κατηγορούμενου ο μάρτυρας είπε ότι από το βίντεο φαίνεται πως «όταν το όχημα που οδηγούσε σταματά, βγαίνουν οι υπόλοιποι τρεις και στη συνέχεια περνάει ένα λεωφορείο. Βγαίνει και ο οδηγός αλλά δεν έχει βάλει χειρόφρενο. Το καταλαβαίνει και τρέχει πίσω, φαίνεται και το χαρακτηριστικό φρενάρισμα».

Όπως πρόσθεσε, μετά ο κατηγορούμενος φαίνεται να βγαίνει ξανά και περνούν 9-10 δευτερόλεπτα. Συνδυάζοντας το ένα βίντεο με τα υπόλοιπα της δικογραφίας, κατέθεσε πως δεν φαίνεται κάποια άλλη κίνησή του. «Συμπεραίνω ότι ο 1ος ήταν δίπλα στο αυτοκίνητο την ώρα του επεισοδίου», είπε ο μάρτυρας.

Αναφορικά με τον 6ο κατηγορούμενο, είπε πως μέσω της ιχνηλάτισης των σκιών από τα πόδια των κατηγορούμενων, διαπίστωσε πως βγαίνει από το αυτοκίνητο όταν αυτό φτάνει στο σημείο, και η σκιά του χάνεται για 4 δευτερόλεπτα. «Αυτά τα δευτερόλεπτα που χάνεται από την κάμερα δεν προλαβαίνει να συμμετάσχει στο επεισόδιο και να γυρίσει», είπε στο δικαστήριο.

Όσον αφορά στον 12ο κατηγορούμενο, ο μάρτυρας είπε πως εκτός από τα δεδομένα των βίντεο ανέλυσε και το GPS του αυτοκινήτου που οδηγούσε, το υλικό του οποίου αποθηκεύεται σε server.

Όπως είπε, ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου φαίνεται πως κάνει δύο στάσεις, η πρώτη από τις οποίες φέρεται να λειτούργησε ως σημείο αποβίβασης των άλλων τριών κατηγορούμενων που βρίσκονταν στο όχημά του και η δεύτερη, την οποία προσδιόρισε εξήντα μέτρα μακριά. Ο μάρτυρας υποστήριξε πως λόγω του χρόνου που χρειάστηκε για να φτάσει εκεί «δεν προλαβαίνει να κατέβει από το όχημα».

Αύριο (25/4) αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου.