Το Netflix αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα καθώς η Κλεοπάτρα είναι ένα από τα «πιο μισητά τρέιλερ όλων των εποχών» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το Netflix αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα καθώς η Κλεοπάτρα είναι ένα από τα «πιο μισητά τρέιλερ όλων των εποχών» (vid)
Ένα teaser τρέιλερ για την τελευταία σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix "Βασίλισσα Κλεοπάτρα" έγινε τόσο καθολικά μισητό που ο συνδρομητικός ιστότοπος αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει τα σχόλια των θυμωμένων χρηστών.

Το Netflix αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα αφού δέχτηκε σφοδρές αντιδράσεις για το teaser trailer της νέας σειράς ντοκιμαντέρ Queen Cleopatra.

Η νέα σειρά, σε παραγωγή της Jada Pinkett Smith, παρακολουθεί την τελευταία φαραώ της Αιγύπτου, την Κλεοπάτρα, καθώς παλεύει για το δικαίωμά της στο θρόνο.

Η Βρετανίδα ηθοποιός Adele James έχει αναλάβει τον ομώνυμο ρόλο, ενώ ο Craig Russell θα υποδυθεί τον εραστή της Mark Anthony.

Η σύνοψη της εκπομπής έλεγε: «Η κληρονομιά της Κλεοπάτρας υπήρξε αντικείμενο πολλών ακαδημαϊκών συζητήσεων, οι οποίες συχνά αγνοήθηκαν από το Χόλιγουντ. Τώρα η σειρά μας επανεκτιμά αυτό το συναρπαστικό μέρος της ιστορίας της».

Και γιατί ακριβώς οι θαυμαστές είναι τόσο θυμωμένοι; Είναι επειδή η Κλεοπάτρα απεικονίζεται ως μαύρη γυναίκα, παρά τις κοινές ιστορικές καταγραφές που δείχνουν ότι είχε μακεδονική ελληνική κληρονομιά.

Σύμφωνα με το History.com, «παρά το γεγονός ότι δεν ήταν εθνοτικά Αιγύπτια, η Κλεοπάτρα υιοθέτησε πολλά από τα αρχαία έθιμα της χώρας της και ήταν το πρώτο μέλος της πτολεμαϊκής οικογένειας που έμαθε την αιγυπτιακή γλώσσα».

Μέχρι στιγμής, το τρέιλερ στο YouTube έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 260.000 dislikes έναντι μόλις 23.000 likes - και το Netflix απενεργοποίησε εντελώς τα σχόλια.