Οδηγός αυτοκινήτου του Google Maps χτύπησε μοτοσικλετιστή με αποτέλεσμα να εμφανιστεί στο Street View (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Οδηγός αυτοκινήτου του Google Maps χτύπησε μοτοσικλετιστή με αποτέλεσμα να εμφανιστεί στο Street View (vid)
Ένας οδηγός του αυτοκινήτου του Google Maps φαίνεται να χτυπά έναν μοτοσικλετιστή σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.

Οι χάρτες της Google είναι γνωστό ότι καταγράφουν μερικές ασυνήθιστες και απροσδόκητες στιγμές, αλλά μια πρόσφατη εικόνα που τραβήχτηκε από τη λειτουργία Street View έχει προκαλέσει αναστάτωση στο διαδίκτυο. Στην εικόνα, ένας οδηγός του αυτοκινήτου του Google Maps φαίνεται να χτυπά έναν μοτοσικλετιστή σε έναν πολυσύχναστο δρόμο.

Το περιστατικό συνέβη σε δρόμο στη Βραζιλία, όπου ένα αυτοκίνητο του Google Maps κατέγραφε εικόνες για τη λειτουργία Street View. Στην εικόνα, φαίνεται ένας μοτοσικλετιστής να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητο του Google Maps. Καθώς ο μοτοσικλετιστής πλησιάζει, φαίνεται ότι ο οδηγός του Google Maps βγαίνει έξω και χτυπά τον μοτοσικλετιστή, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Η εικόνα έγινε γρήγορα viral, με πολλούς ανθρώπους να εκφράζουν σοκ και οργή για αυτό που φαίνεται να είναι ένα ατύχημα με εγκατάλειψη. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική εξέταση, έγινε σαφές ότι η εικόνα δεν ήταν αυτό που φαινόταν.

Αφού διερεύνησε το περιστατικό, η Google εξέδωσε μια δήλωση στην οποία εξηγούσε ότι η εικόνα ήταν αποτέλεσμα μιας δυσλειτουργίας στο σύστημά της. Η εικόνα ήταν στην πραγματικότητα μια σύνθεση δύο διαφορετικών εικόνων που λήφθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και ο μοτοσικλετιστής δεν χτυπήθηκε στην πραγματικότητα από το αυτοκίνητο του Google Maps.

Σύμφωνα με την Google, η ομάδα Street View εξέτασε τις εικόνες και επιβεβαίωσε ότι δεν είχε συμβεί τέτοιο ατύχημα. Δήλωσαν επίσης ότι λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους την ασφάλεια των οδηγών τους και του κοινού και ότι εφαρμόζουν αυστηρά πρωτόκολλα για να διασφαλίσουν ότι αποφεύγονται τα ατυχήματα κατά τη λήψη εικόνων για το Street View.

Αν και το περιστατικό αποδείχθηκε ότι ήταν ψευδής συναγερμός, υπογραμμίζει τη δύναμη και τις πιθανές παγίδες της τεχνολογίας και τη σημασία της επαλήθευσης των πληροφοριών πριν βγάλει κανείς συμπεράσματα.