Η καλύτερη σαλάτα του πλανήτη είναι ελληνική: Και δεν είναι η χωριάτικη

Η καλύτερη σαλάτα του πλανήτη είναι ελληνική: Και δεν είναι η χωριάτικη
Η Ελλάδα σάρωσε στη λίστα με τις κορυφαίες σαλάτες του κόσμου, ωστόσο ένα outsider κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση.

Οι ημέρες για το ξεκίνημα του καλοκαιριού μετρούν πλέον αντίστροφα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να πατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα και να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα και το φαγητό.

Εκτός όμως από μερικά παγκοσμίως διάσημα πιάτα της ελληνικής κουζίνας όπως το σουβλάκι, τα γεμιστά ή ο μουσακάς, αυτά που ξεχωρίζουν είναι και οι σαλάτες μας. Μάλιστα, σε πρόσφατη ψηφοφορία της γνωστής ιστοσελίδας TasteAtlas, έξι ελληνικές σαλάτες κατάφεραν να μπουν στην 50 καλύτερες του πλανήτη.

Σίγουρα η πιο γνωστή ελληνική σαλάτα, την οποία παραγγέλουν σχεδόν όλοι οι τουρίστες που επισκέπονται τη χώρα μας, είναι η χωριάτικη. Ωστόσο η συγκεκριμένη κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση της λίστας, ανεβαίνοντας πέντε θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Στην κορυφή βρέθηκε ο ντάκος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αποκτά φανατικούς οπαδούς τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη περσινή λίστα ήταν στη δεύτερη θέση.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ελληνικές σαλάτες που ψηφίστηαν ανάμεσα στις καλύτερες ου κόσμου, τα χόρτα βρέθηκαν στην 24η θέση, η πατατοσαλάτα στην 33η, η πατζαροσαλάτα στην 35η και η τονοσαλάτα στην 50η.