Το πρώτο βίντεο στο YouTube έβγαλε απίστευτο ποσό από τότε που αναρτήθηκε (vid)

Newsroom
Το πρώτο βίντεο στο YouTube έβγαλε απίστευτο ποσό από τότε που αναρτήθηκε (vid)
Αν και το κάπως κακό βίντεο είναι ξεχασμένο, ήταν το ιδανικό μοντέλο για αυτό που ήλπιζε να γίνει το YouTube - μια πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μοιράζονται πραγματικές στιγμές από τη ζωή τους.

Σε μια εποχή πολύ πριν από τις makeup bloggers και τα αστεία βίντεο με ζώα, το πρώτο βίντεο στο YouTube αναρτήθηκε το 2005 - και θα εκπλαγείτε από το τι είναι και πόσα χρήματα έχει βγάλει από τότε.

To Youtube ως ο πιο επισκέψιμος ιστότοπος στον κόσμο μετά τη μητρική του εταιρεία Google, έχει δημιουργήσει μια δική του κατηγορία ως μια από τις παλαιότερες και κορυφαίες πλατφόρμες ανταλλαγής βίντεο.

Ιδρύθηκε από τους Αμερικανούς μηχανικούς λογισμικού και επιχειρηματίες Jawed Karim, Chad Hurley και Steve Chan στις 14 Φεβρουαρίου 2005, και όποιος έχει σύνδεση στο διαδίκτυο θα έχει δει τα viral βίντεο που μοιράζονται στο YouTube τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Αλλά το πρώτο βίντεο στο YouTube δεν δημοσιεύτηκε από τον MrBeast, τον PewDiePie ή τον CarryMinati - αλλά από τον συνιδρυτή Jawed Karim στις 23 Απριλίου 2005, καταγράφοντας ένα ταξίδι στον ζωολογικό κήπο.

Το «Εγώ στο ζωολογικό κήπο» είναι ένα βίντεο 19 δευτερολέπτων με τον 25χρονο τότε Karim να μιλά μπροστά σε δύο ελέφαντες στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια - δείχνοντας τους μακριούς κορμούς τους και αποκαλώντας τους "κουλ".

Αυτό το σημαδιακό βίντεο έχει από τότε παρακολουθηθεί πάνω από 262 εκατομμύρια φορές, με τον Karim να έχει αποκτήσει 3,46 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του με ένα μόνο βίντεο. Και ενώ, σύμφωνα με τους New York Times, ο Karim δεν πήρε ποτέ "μισθό, παροχές ή ακόμη και επίσημο τίτλο", έφυγε με μετοχές αξίας 64 εκατομμυρίων δολαρίων, με την πλατφόρμα να αποτιμάται σήμερα στα 160 δισεκατομμύρια δολάρια - όχι κι άσχημα για λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα κινηματογράφησης, ε;