Ο Μητσοτάκης εξήγησε γιατί απαγόρευσε στους Υπουργούς του να έχουν TikTok, ενώ εκείνος έχει (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Μητσοτάκης εξήγησε γιατί απαγόρευσε στους Υπουργούς του να έχουν TikTok, ενώ εκείνος έχει (vid)
Αναφερόμενος στο TikTok, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη».

Στην επικοινωνία του με τους νέους ανθρώπους μέσα από τα social media και στη σχέση του με τη σύζυγό του Μαρέβα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γεννά και πολλά ερωτηματικά, διότι είναι ένας αλγόριθμος ο οποίος αναπτύχθηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε γενικά προσεκτικοί ως δημόσια πρόσωπα πώς αξιοποιούμε τέτοια εργαλεία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε: «Εγώ στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή του TikTok και έχω απαγορεύσει και σε όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να την έχουν».

Και συνέχισε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να το χρησιμοποιώ εγώ, ενδεχομένως, για να μπορώ να επικοινωνώ με τους νέους. Το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον, πάρα πολύ διαδραστικό και πάρα πολύ ειλικρινές. Διότι μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσω αδιαμεσολάβητα, να πάρω το κινητό μου, να πω πέντε πράγματα τα οποία σκέφτομαι. Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πόσοι νέοι άνθρωποι βλέπουν και μπορούν να γίνουν δέκτες του μηνύματος μέσα από το TikTok».

«Δεν θα τους βρούμε, ξέρετε, τους νέους ανθρώπους μέσα από τα παραδοσιακά μέσα, ούτε από την τηλεόραση, ούτε από τις εφημερίδες. Άρα, αν θέλουμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, όχι μόνο να μας ακούσουν, αλλά να τους ακούσουμε κι εμείς, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα κανάλια που αυτοί χρησιμοποιούν για την επικοινωνία τους», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιεί συχνά το TikTok, προκειμένου να προβάλλει τις δράσεις της κυβέρνησης και να ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τη νέα γενιά.