Κάποιος αποφάσισε να φτιάξει στα αλήθεια το κουστούμι του John Wick και η τιμή του είναι εξωπραγματική

Κάποιος αποφάσισε να φτιάξει στα αλήθεια το κουστούμι του John Wick και η τιμή του είναι εξωπραγματική
Η τέταρτη ταινία του John Wick ενέπνευσε μια εταιρεία στον Καναδά να δημιουργήσει ένα κουστούμι ικανό να σταματήσει σφαίρες.

Το franchise του John Wick αριθμεί πλέον τέσσερις ταινίες και κάθε μία έχει αποδειχθεί πιο επιτυχημένη από την προηγούμενη. Την ίδια στιγμή ο Κιάνου Ριβς αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, καθώς ό,τι αγγίζει μετατρέπεται σε «χρυσάφι».

Το John Wick: Chapter 4 μάλιστα το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στους κινηματογράφους φαίνεται έχει κάνει τον κόσμο να ψάχνει όλο και περισσότερα για τον αγαπημένα action χαρακτήρα. Ένα από τα πράγματα που έχουν σηκώσει συζήτηση, βέβαια, είναι το κατά πόσο μπορεί το αλεξίσφαιρο κουστούμι του Κιάνου Ριβς στις ταινίες, μπορεί να υπάρξει και στην πραγματικότητα.

Την απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, ήρθε να τη δώσει μια καναδική εταιρεία, η Hacksmith, η οποία αποφάσισε να το φτιάξει στην πραγματικότητα. Για περίπου ένα χρόνο έκανε ειδικές μελέτες, προκειμένου να βρει το κατάλληλο υλικό που θα έχει το κουστούμι. Ένα υλικό ικανό να σταματήσει σφαίρες από κοντινή απόσταση.

Τελικά δημιουργήθηκε ένα σύνθετο υλικό από κέβλαρ και dyneema, το οποίο παρέχει απίστευτη προστασία ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα όπλων, ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιεί την ευελιξία και την άνεση σε όποιον το φοράει. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το κουστούμι του John Wick.

Το μόνο αρνητικό του; Η τιμή του! Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Hacksmith χρειάζονται τουλάχιστον 90.000 ευρώ για να το φτιάξει κάποιος. Όχι ότι θα του χρειαζόταν βέβαια αν δεν έκανε τη δουλειά του Wick.