Σοβαρή καταγγελία για τον Κολωνό: Μασκοφόροι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα σταμάτησαν το αυτοκίνητο που μετέφερε τη 12χρονη

Επιμέλεια: Newsroom
Σοβαρή καταγγελία για τον Κολωνό: Μασκοφόροι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα σταμάτησαν το αυτοκίνητο που μετέφερε τη 12χρονη
Ένα νέο περιστατικό, ουσιαστικά «θεσμικού» εκφοβισμού κατήγγειλε η δικηγόρος της 12χρονης, θύματος βιασμών και μαστροπείας από τον Κολωνό, κατήγγειλε η εκ των δικηγόρων της, Αντωνία Λεγάκη.

Στις προσπάθειές να κρατηθεί κλειστό το στόμα της 12χρονης από τον Κολωνό, με αποκορύφωμα την επίθεση με μαχαίρι που φέρεται να δέχθηκε το κορίτσι από άνδρα που εισέβαλε στο σπίτι όπου φιλοξενείται, αναφέρθηκε η δικηγόρος της, Αντωνία Λεγάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM. Παράλληλα, η δικηγόρος της 12χρονης περιέγραψε ένα περιστατικό που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας.

Όπως επισήμανε η Αντωνία Λεγάκη, η επίθεση στο σπίτι της θείας της, όπου φιλοξενείται το κορίτσι, «ήταν η σοβαρότερη, αλλά όχι η πρώτη» και αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό, με μασκοφόρους αστυνομικούς, που είχε προηγηθεί της επίθεσης, και είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες

«Το γεγονός ότι δόθηκε η επιμέλειά του σε μία συγγενή που ζει μαζί της και το αγαπάει και το φροντίζει δεν σημαίνει ότι είναι προστατευμένο απέναντι σε απειλές από εγκληματίες που προσπαθούν να του κλείσουν το στόμα. Δεν ήταν, λοιπόν, το παιδί ήταν προστατευμένο κι αυτή η επίθεση ήταν η σοβαρότερη, αλλά όχι η πρώτη. Έχουν καταγγελθεί κι άλλες 3-4 επιθέσεις τουλάχιστον», είπε.

Όπως εξήγησε, «πριν από μερικούς μήνες, μασκοφόροι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα σταμάτησαν το πολιτικό αστυνομικό αυτοκίνητο που μετέφερε τα παιδιά στον τόπο που ζουν, κατέβασαν τα παιδιά με παρατεταμένα τα όπλα, ενώ οι αστυνομικοί που τα συνόδευαν φώναζαν πως είναι συνάδελφοι και τα παιδιά ουρλιάζανε και κλαίγανε. Μετά η εξήγηση που δόθηκε ήταν πως επρόκειτο για τυπικό έλεγχο. Έτσι, είπαν, τυπικό και τυχαίο έλεγχο στις 3 τη νύχτα. Φαίνεται πως ήταν αστυνομικοί, γιατί αυτό δεν αναιρέθηκε».

Θυμίζοντας τα περιστατικά τρομοκράτησης και εκφοβισμού της 12χρονης και των μελών της οικογένειά της, είπε ότι «άτομο είχε κάνει το σήμα της σιωπής στον μικρό της αδερφό. Πιο πριν είχε καταγγελθεί ότι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος περιφερόταν έξω από το σπίτι τους με φακό».

Και περιέγραψε την πρόσφατη επίθεση, στην οποία το κορίτσι τραυματίστηκε λέγοντας ότι «μπήκε άνθρωπος μέσα στο σπίτι παραβιάζοντας την κλειδαριά, το παιδί άκουσε τον θόρυβο και βρέθηκε μπροστά σε έναν άνθρωπο που δίπλωσε στο παιδί σακούλες στα πόδια. Όρμησε κατά πάνω της, το παιδί έκανε μία κίνηση απώθησης και τραυματίστηκε, μετά πήρε την αστυνομία και εκείνη την ώρα ο άγνωστος υπό τον φόβο ότι μιλούσε με την αστυνομία έφυγε».

Και εκτίμησε ότι «είναι βέβαιο ότι αυτές οι επιθέσεις έχουν να κάνουν με τις καταθέσεις του παιδιού. Όχι επειδή τα ονόματα που θα δώσει στην τελευταία κατάθεση είναι σημαντικά. Αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι δεν είναι. Όμως, αυτοί οι άνθρωποι φοβούνται ότι κάποια στιγμή το παιδί θα βρει το κουράγιο να τους κατονομάσει. Γι' αυτό και προσπαθούν να το τρομοκρατήσουν».

Η δικηγόρος επισήμανε ότι είχε ζητηθεί «από την αρχή προστασία» της ανήλικης. Και πρόσθεσε:

«Η Πολιτεία, όμως, από το Σύνταγμα και τους νόμους, χωρίς κανένα αίτημα, οφείλει να προστατεύσει ένα παιδί που είναι ευάλωτο. Γι' αυτό η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή να προστατεύεται το παιδί. Χωρίς κανένα αίτημα».

Και επανέλαβε ότι «το παιδί δεν πηγαίνει σχολείο, κάνει μαθήματα κατ' οίκον. Δεν μπορεί να έχει μια κανονική ζωή γιατί τρομοκρατείται».