5 λόγοι που κάνουν τη σειρά Xiaomi 13 ασυναγώνιστη

Newsroom
5 λόγοι που κάνουν τη σειρά Xiaomi 13 ασυναγώνιστη
Από το κορυφαίο Xiaomi 13 Pro, το επιπέδου flagship Xiaomi 13 και το νεανικό Xiaomi 13 Lite, η νέα σειρά smartphones της Xiaomi φαίνεται πως ήρθε για να κερδίσει την αγορά.

Η Xiaomi έκανε ξανά το θαύμα της. Η ολοκαίνουρια flagship σειρά Xiaomi 13 που κυκλοφόρησε πρόσφατα στη χώρα μας έχει καταφέρει ήδη να προκαλέσει το ενδιαφέρον των απανταχού φαν της τεχνολογίας, ενώ τα τρία κινητά που μας συστήνει ο παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός, το Xiaomi 13 Pro, το Xiaomi 13 και το Xiaomi 13 Lite είναι έτοιμα να ξεδιπλώσουν όλη μας τη δημιουργικότητα, αλλά και να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο όμορφη και σίγουρα πιο εύκολη.

Η νέα σειρά Xiaomi 13 ξεχωρίζει για αρκετά πράγματα, τα οποία θα αναλύσουμε στη συνέχεια. To πρώτο, όμως, που παρατηρεί κανείς πιάνοντας τις νέες συσκευές στα χέρια του είναι η υπογραφή της Leica στο πίσω μέρος των καμερών του Xiaomi 13 και του Xiaomi 13 Pro. Η τεχνογνωσία που συνδυάζουν οι δύο κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στα νέα flagship smartphones, όπως καταλαβαίνετε προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία στον χρήστη.

Κάμερες που εντυπωσιάζουν

....

Όπως αναφέραμε, λοιπόν, τα Xiaomi 13 Pro και Xiaomi 13, σχεδιάστηκαν από κοινού με τη Leica, άψογα ρυθμισμένα ώστε να ενσωματώνουν εμβληματικά χαρακτηριστικά, όπως ο τηλεφακός Leica 75 mm (με τεχνολογία εστίασης επιπέδου DSLR) που διαμορφώνει το κλασικό στυλ και την αισθητική της Leica. Για να μην αφήνουμε εκτός συζήτησης βέβαια το επίσης εξαιρετικό Xiaomi 13 Lite, αξίζει να υπογραμμίσουμε πως οι κάμερές του (αν και δεν έχουν την υπογραφή της Leica) έχουν χαρακτηριστικά (selfie glow με τέλειο φωτισμό που προσαρμόζεται αυτόματα σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων φωτισμού, διασφαλίζοντας ότι οι φωτογραφίες σας ξεχωρίζουν πραγματικά, dynamic framing, vlog mode) που θα κάνουν τη δημιουργία περιεχομένου ακόμη πιο εύκολη.

Για όλους τους content creators, τα άτομα που ασχολούνται είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά με το βίντεο και τη φωτογραφία, αλλά κι αυτούς που απλά θέλουν να αιχμαλωτίζουν τις αγαπημένες τους στιγμές με τον καλύτερο τρόπο, τότε οι κάμερες των smartphones της σειράς Xiaomi 13 είναι δεδομένο πως θα τους εμπνεύσουν και θα τους δώσουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν εξαιρετικό περιεχόμενο.

....

Βέβαια, για εκείνους που ζητάνε πάντα περισσότερα από την κάμερα του smartphone τους, τότε η αλήθεια είναι πως το επαγγελματικό σύστημα οπτικών φακών Leica, το οποίο συναντάμε στο Xiaomi 13 Pro, μπορεί άνετα να συγκριθεί σχεδόν με οποιαδήποτε κορυφαία παραδοσιακή φωτογραφική κάμερα εκεί έξω. Ενσωματώνοντας άλλωστε τον εξαιρετικά μεγάλο αισθητήρα 1 ίντσας και οπτικά στοιχεία επαγγελματικής ποιότητας, ο ίδιος ο φακός είναι από μόνος του ένα απίστευτο αριστούργημα. Μια κάμερα που έχει δημιουργηθεί για να φωτογραφίζει τα καλύτερα πορτρέτα που έχετε δει.

Απόδοση που δεν «πιάνεται»

Αν η ποιότητα της κάμερας είναι το πρώτο πράγμα που εξετάζουμε οι περισσότεροι πριν προχωρήσουμε στην αγορά ενός smartphone, τότε ο επεξεργαστής και γενικότερη απόδοση του λειτουργικού του συστήματος είναι το αμέσως επόμενο που μας ενδιαφέρει.

....

Με τα Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro να φέρουν πάνω τους τον καλύτερο επεξεργαστή αυτή τη στιγμή στην αγορά, τον Snapdragon®️ 8 Gen 2, καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι μιλάμε για smartphones που δεν «κολλάνε» πουθενά και «τρέχουν» με απίστευτες ταχύτητες. Παράλληλα, διαθέτουν προηγμένη επεξεργασία γραφικών και βελτιωμένη απόδοση GPU κατά 42% και ενέργειας κατά 49%, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά ναυαρχίδων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν είστε φαν του gaming, μπορείτε να παίξετε όλα τα παιχνίδια τελευταίας γενιάς ή να βγάλετε απεριόριστες φωτογραφίες και βίντεο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Παράλληλα, η καθημερινή διάρκεια ζωής της μπαταρίας επεκτείνεται, αφού όλες οι εργασίες των κινητών τηλεφώνων της Xiaomi γίνεται εύκολα και απλά. Από την άλλη πλευρά, το Xiaomi 13 Lite διαθέτει τον κορυφαίο επεξεργαστή Snapdragon 7 Gen 1, με custom σύστημα ψύξης τεχνολογίας Steel Vacuum chamber συνολικής επιφάνειας 2360mm2, προσφέροντας μια ομαλή εμπειρία χρήστη.

Αριστουργηματική οθόνη

Τι κρύβεται πίσω από ένα αριστούργημα; Αυτή την ερώτηση θα μπορούσε να κάνει οποιοσδήποτε έβλεπε για πρώτη φορά την οθόνη των νέων smartphones της σειράς Xiaomi 13. Ο εντυπωσιακά καθηλωτικός σχεδιασμός οθόνης προσφέρει μια απαράμιλλη εμπειρία στον χρήστη. Μιλώντας για το Xiaomi 13 Pro έχουμε μια οθόνη AMOLED 6,73” WQHD+, η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση και την επεξεργασία του αριστουργήματός σας με εξαιρετική ευκρίνεια και σούπερ ανάλυση 3200x1440.

....

Επίσης, το πάνελ OLED παρέχει πλήρη κάλυψη της χρωματικής γκάμας P3, επιτρέποντας την πλήρη εμφάνιση του χρωματικού πλούτου που ενισχύεται από το σύστημα φακών.

Στο Xiaomi 13 έχουμε μια 6,36" Pro HDR, η οποία ακόμη χάρη στη βελτιωμένη της φωτεινότητα επιτρέπει στο περιεχόμενό της να παραμένει ευδιάκριτο ακόμη και στο ηλιακό φως. Επίσης, καταναλώνει 22% λιγότερη ενέργεια, απελευθερώνοντας τις δυνατότητες των δημιουργών.

Ανεξάντλητη μπαταρία και αστραπιαία φόρτιση

Ένα επιπλέον ατού των νέων συσκευών της σειράς Xiaomi 13 είναι και η μπαταρία τους. Ακόμη και οι πιο απαιτητικοί χρήστες, εκείνοι που τείνουν να εξαντλούν την αυτονομία του κινητού τους κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας, θα συνειδητοποιήσουν γρήγορα πως τα νέα κινητά της Xiaomi δεν αστειύονται. Με μεγάλη χωρητικότητα που φτάνει τα 4500mAh, η Η μπαταρία υψηλής ενεργειακής πυκνότητας νέας γενιάς της Xiaomi έχει μικρότερο μέγεθος αλλά προσφέρει περισσότερη ενέργεια, υποστηρίζοντας τις φωτογραφικές σας δημιουργίες και την καθημερινή σας χρήση.

Μάλιστα, με την ταχεία φόρτιση των 120W για το Xiaomi 13 Pro και των 67W για το Xiaomi 13 & Xiaomi 13 Lite φορτίζουν πλήρως τις συσκευές σε – δώστε βάση εδώ - 19, 38 & 40 λεπτά αντιστοίχως!

Σχεδιασμός άλλου επιπέδου

Δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια σειρά με κορυφαία smartphones, αν υστερούσαν στον σχεδιασμό τους. Άλλωστε εκτός από ένα πλήρως λειτουργικό και εξελιγμένο κινητό, έχουμε ανάγκη κι από μια συσκευή που να αποτελεί κόσμημα στο χέρι μας. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το Xiaomi 13 Pro, με την σχεδίαση του σώματός του να είναι εξαιρετικά κυρτή στις δύο όψεις, με Corning® Gorilla® Glass Victus® στο μπροστινό μέρος της οθόνης. Παράλληλα, το βιοκεραμικό υλικό ιατρικού επιπέδου στο πίσω μέρος, όχι μόνο προσθέτει μια απαλή πινελιά στη βελτιωμένη δομή, αλλά αναδεικνύει επίσης το σχεδιαστικό ύφος μιας flagship συσκευής: ένα αριστούργημα που ισορροπεί τον επαγγελματισμό, την κομψότητα και την αντοχή και το οποίο κυκλοφορεί σε δύο εντυωσιακά χρώματα, Ceramic Black & Ceramic White!

....

Στο Xiaomi 13 βλέπουμε πως οι κομψές στρογγυλεμένες γωνίες του σώματος και οι καλοσχεδιασμένες γραμμές της κάμερας δημιουργούν μια πιο μινιμαλιστική αισθητική άποψη. Το συκεκριμένο smartphone το βρίσκουμε σε δύο χρώματα, Black & Flora Green, ενώ θα λέγαμε ότι ο κατακόρυφος μεταλλικός σκελετός προσθέτει περαιτέρω στιλ και κομψότητα. Το ελαφρώς καμπυλωτό πίσω κάλυμμα, συνδυάζεται όμορφα συνεισφέροντας στην ευκρίνεια του σώματος. Το εξαιρετικά λεπτό σώμα των 71,5 χιλ. του μπορεί να κρατηθεί εύκολα στην παλάμη.

Όσο για το Xiaomi 13 Lite, εκεί διακρίνουμε έναν ελαφρύ και εξαιρετικά λεπτό κυρτό σχεδιασμό, που ταιριάζει τέλεια στο χέρι του χρήστη. Το συγκεκριμένο κινητό μπορούμε να το βρούμε σε τρία χρώματα Black, Lite Blue & Lite Pink.

Τα πλεονεκτήματα της σειράς Xiaomi 13 δεν σταματούν εδώ

Νομίζατε ότι μόνο αυτοί είναι οι λόγοι που κάνουν τα smartphones της σειράς Xiaomi 13 ασυναγώνιστα; Κάνετε λάθος, γιατί με την αγορά των Xiaomi 13 Pro & Xiaomi 13 θα λάβετε και μια σειρά από έξτρα υπηρεσίες όπως:

....

  • Workshop φωτογραφίας από τη Leica Akademie Greece (αγορά έως 31/03 και δικαίωμα συμμετοχής έως 30/04)
  • Trade in Voucher €100 επιπλέον της αξίας της επιστρεφόμενης συσκευής σας μέσω Pandas (αγορά έως 31/03 και δικαίωμα εξαργύρωσης έως 30/04)
  • 6 μήνες εγγύηση αντικατάστασης οθόνης (για το Xiaomi 13)
  • 3 μήνες δωρεάν YouTube Premium
  • 2TB αποθηκευτικό χώρο cloud στο Google One για 6 μήνες

Από την άλλη, όποιοι επιλέξουν την αγορά του Xiaomi 13 Lite θα πάρουν δώρο:

....

  • Τα Redmi Buds 4 Pro (ισχύει έως 31/03 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων)
  • 3 μήνες δωρεάν YouTube Premium

H flagship σειρά Xiaomi 13 είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από τις 15 Μαρτίου, ενώ μπορείτε να βρείτε τα smartphones σε όλα τα Xiaomi Stores σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο ηλεκτρονικό κατάστημα mistore-greece.gr καθώς και σε όλα τα επίσημα σημεία πώλησης.