Σούλα Παρασίδη: Η Ελληνίδα σοπράνο που έχει γίνει influencer της Όπερας

Σούλα Παρασίδη: Η Ελληνίδα σοπράνο που έχει γίνει influencer της Όπερας
Μια βόλτα στον λογαριασμό της στο Instagram αρκεί για να καταλάβεις πως η Όπερα μπορεί να γίνει viral.

Η λέξη Όπερα στα ιταλικά σημαίνει έργο. Είναι ένα είδος σκηνικής τέχνης, όπου ένα θεατρικό κείμενο αποδίδεται από τους καλλιτέχνες τραγουδιστά, με συνοδεία ορχήστρας. Αν και έχει τη δική της ξεχωριστή γοητεία, πολλές φορές απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο, μικρότερο μουσικό κοινό.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι πως δεν επικοινωνείται με τον τρόπο που θα έπρεπε από τους ίδιους της καλλιτέχνες που την εκπροσωπούν. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να αλλάξει η Ελληνοκαναδή σοπράνο, Σούλα Παρασίδη, η οποία μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram έχει δημιουργήσει χιουμοριστικούς χαρακτήρες και σκετσάκια, με στόχο να φέρει πιο κοντά στην όπερα το νεανικό κοινό.

Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις και τα σχόλια που μαζεύει κάτω από κάθε ανάρτησή της στο Instagram πάντως, φαίνεται πως τα καταφέρνει.

Η Ελληνοκαναδή υψίφωνος είναι γεννημένη από Έλληνα πατέρα και Ιρλανδή μητέρα και μεγάλωσε στο Βανκούβερ του Καναδά. Σπούδασε τραγούδι στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας και τελειοποίησε τις μουσικές της σπουδές στην Ακαδημία Μουσικής του Βανκούβερ, συνεχίζοντας τη μελέτη στην Ευρώπη πλάι στις Brigitte Fassbänder, Cheryl Studer και Karan Armstrong.

Μπορεί, λοιπόν, να έχει μεγαλώσει στον Καναδά και να έχει ζήσει σε πολλές και διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, ωστόσο δεν μπορεί να βγάλει εύκολα την Ελλάδα από μέσα της. Μάλιστα, προσπαθεί πολλές φορές να κάνει γνωστές κάποιες κλασικές ελληνικές αντιδράσεις (όπως π.χ. την αντίδραση του Έλληνα πατέρα της στην επιθυμία της να γίνει τραγουδίστρια της όπερας) στο διεθνές κοινό της, προκαλώντας φυσικά γέλιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες η Σούλα Παρασίδη ανεβάζει περιεχόμενο από την Αθήνα στον λογαριασμό της. Κι αυτό γιατί έχει επιστρέψει στη χώρα μας προκειμένου να κάνει το ντεμπούτο της στην Ελλάδα, πρωταγωνιστώντας στην παράσταση «Ιφιγένεια εν Ταύροις» που είχε αρχικά προγραμματιστεί στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» και θα ανέβει τελικά στο Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα) στις 18 και 19 Μαρτίου.

Εκεί θα τη δούμε στον ρόλο της Ιφιγένειας και είναι σίγουρο πως κάτι χιουμοριστικό θα ετοιμάσει πριν ή μετά την παράσταση για τους περισσότερους από 15 χιλιάδες ακόλουθούς της στο Instagram.