Μεγάλη μείωση για τα μερίδια αγοράς των Windows στην αγορά των ΗΠΑ

Μεγάλη μείωση για τα μερίδια αγοράς των Windows στην αγορά των ΗΠΑ
Ιστορικό χαμηλό για το λειτουργικό της αμερικανικής εταιρείας.

Τα Windows είναι από μόνα τους μία σημαντική κατηγορία στην Microsoft και η κυριαρχία τους σε όλες τις αγορές του πλανήτη, έχουν βοηθήσει την αμερικανική εταιρεία να επενδύσει ιδιαίτερα στο κομμάτι των λειτουργικών.

Μία πρόσφατη έρευνα της GlobalStats και του Statcounter όμως φαίνεται να προβληματίζει ήδη την εταιρεία του Ρέντμοντ, αφού φαίνεται πως η πρότασή της στα λειτουργικά σημειώνει μεγάλη πτώση και έχει φτάσει σε ιστορικά χαμηλά, κυρίως λόγω της ανόδου των macOS και ChromeOS.

Η έρευνα φέρνει τα Windows στο 57,37% της αγοράς για τα desktop συστήματα στις ΗΠΑ και μάλιστα με μία πτωτική τάση που δείχνει και μια τεράστια απόκλιση από το 92.37% που είχε μετρηθεί τον Ιανουάριο του 2019.

Το πλέον ανησυχητικό είναι πως τα στατιστικά αυτά δείχνουν σημάδια πτώσης που θα συνεχιστούν και ουδείς γνωρίζει που θα μπει φρένο μέσα στο 2023.

Τα νούμερα του Φεβρουαρίου δίνουν στα Windows το 57,37% της αγοράς των desktop υπολογιστών, τη στιγμή που το macOS φτάνει στο 29.62%, το ChromeOS το 7,47%, το Linux το 2,55% και τα υπόλοιπα λειτουργικά το 2,97%.

Windows_Stats