Τραγωδία στα Τέμπη: Τι δηλώνει η ιταλική μητρική εταιρεία για το δυστύχημα (vid)

Newsroom
 Τραγωδία στα Τέμπη: Τι δηλώνει η ιταλική μητρική εταιρεία για το δυστύχημα (vid)
Η ιταλική μητρική εταιρεία Ferrovie dello Stato τοποθετήθηκε για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Το δυστύχημα στα Τέμπη έχει συγκλονίσει και τραυματίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, με το θέμα να έχει απασχολήσει και τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Για το συμβάν τοποθετήθηκε η εταιρεία Ferrovie dello Stato που εξαγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Ανδρεάδη Συγγελάκη, ο οποίος επικοινώνησε με τους υπεύθυνους επικοινωνίας της εταιρείας, η εταιρεία από την πρώτη στιγμή του τραγικού γεγονότος εξέφρασε τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους.

Βέβαια σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, η εταιρεία θέλει να ξεκαθαρίσει την θέση της και δηλώνει πως είναι υπεύθυνη για τα τρένα και όχι για το δίκτυο. Επίσης τονίζουν πως το συγκεκριμένο τρένο δεν είναι από αυτά που έφεραν στην Ελλάδα. Στην συνέχεια η εταιρεία τονίζει πως έχασε και εκείνη έχασε προσωπικό στο δυστύχημα.

Ακόμη τόνισε πως οι τεχνολογίες πρόληψης και παρακολούθησης, βοηθούν πολύ για να αποτρέψουν ατυχήματα. Στην Ιταλία το τελευταίο δυστύχημα που έχει καταγραφεί είναι το 2016, όταν δύο τρένα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 23 άνθρωποι.

Ποια είναι η εταιρεία

Στις 18 Ιανουαρίου 2017 υπεγράφη, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group (FSI), η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε στην FSI, έναντι συνολικού τιμήματος ευρώ 45 εκατ. ευρώ. Στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην FSI και εντάχθηκε στον ιταλικό όμιλο.

Η εταιρεία, πλέον υπό την επωνυμία HELLENIC TRAIN, διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

O όμιλος FSI αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη και δραστηριοποιείται ήδη στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία. Ο όμιλος FSI απασχολεί πάνω από 75.000 εργαζόμενους. Σε ετήσια βάση εξυπηρετούνται 830 εκ. επιβάτες και μεταφέρονται 50 εκ. τόνοι εμπορευμάτων.