Σώθηκε από την τραγωδία στα Τέμπη επειδή άργησε το ταξί και έχασε για 5 λεπτά το τρένο (vid)

Newsroom
 Σώθηκε από την τραγωδία στα Τέμπη επειδή άργησε το ταξί και έχασε για 5 λεπτά το τρένο (vid)
Η αργοπορία του ταξί έσωσε τη ζωή ενός άνδρα που έχασε για πέντε λεπτά το μοιραίο τρένο των Τεμπών.

Συγκλονίζουν οι ιστορίες των ανθρώπων του μοιραίου επιβατικού τρένου που συγκρούστηκε με το εμπορικό στα Τέμπη και οδήγησε στην εθνική τραγωδία. Μια τέτοια μαρτυρία έφερε στο φως το βράδυ της Πέμπτης (2/3), η έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ένας εθελοντής της ομάδας διάσωσης αποκάλυψε στον δημοσιογράφο του καναλιού, Χρήστο Νικολαϊδη ότι είχε «κλείσει» εισιτήριο για τον τρένο, αλλά δεν το πρόλαβε επειδή άργησε το ταξί, με αποτέλεσμα να μην επιβιβαστεί.

Ο δημοσιογράφος σημείωσε: «Συνάντησα έναν εθελοντή, μέλος μιας ομάδας διάσωσης, που ήρθε για να βοηθήσει ο οποίος μου ζήτησε να μην αναφερθεί καθόλου το όνομα του. Ο άνθρωπος αυτός ήταν στην Αθήνα για δουλειά και είχε κλείσει ηλεκτρονικό εισιτήριο να επιστρέψει με αυτό το τρένο. Πήρε ένα ταξί από το σημείο στο οποίο βρέθηκε για τον σταθμό Λαρίσης και δεν πρόλαβε το τρένο ενώ είχε το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Δεν το πρόλαβε το τρένο γιατί εκείνο είχε φύγει πέντε λεπτά νωρίτερα».

Και συνέχισε: «Bρίζοντας για την ατυχία του, έφυγε με άλλο μέσο και πήγε στη Θεσσαλονίκη. Όταν συνειδητοποίησε το τι έγινε, παράτησε τη δουλειά του και ήρθε εδώ εθελοντικά για να βοηθήσει. Φόρεσε τη στολή της πολιτικής προστασίας και ήρθε εδώ και εντάχθηκε στις ομάδες που δούλευαν στη διάρκεια της σημερινής ημέρας από το πρωί μέχρι και που έπεσε το φως».

Ο δημοσιογράφος συμπλήρωσε: «Όπως μάλιστα μου είπε χαρακτηριστικά, ''ήρθα εδώ γιατί αισθάνθηκα ότι κάτι πρέπει να κάνω για να πω στον εαυτό μου πως είμαι πάρα πολύ τυχερός που βρίσκομαι από αυτή τη μεριά και ψάχνω και δεν είμαι από την άλλη μεριά για να ψάχνει κάποιος άλλος εμένα''. Μια συγκινητική ιστορία».