Τραγωδία στα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύσταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Newsroom
Τραγωδία στα Τέμπη: Ανακοινώθηκε η σύσταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων
Ανακοινώθηκε η σύσταση της υπερκομματικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

Τα πρόσωπα που στελεχώνουν την υπερκομματική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι:

  • Ιωάννης – Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος.
  • Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος.
  • Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

«Η επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε χθες ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έπειτα από την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, στόχος είναι να διερευνηθούν οι λόγοι που φτάσαμε να θρηνούμε απώλεια ανθρώπινων ψυχών. Ανέφερε ακόμη ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να γίνουν άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών και να υπάρξει και μία εμπέδωση ασφάλειας στην ψυχολογία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι τη σύσταση της επιτροπής είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του μετά την επίσκεψη στον τόπο της τραγωδίας την Τετάρτη.