«Από το τέλος του 2020 δεν μπαίνω σε τρένο», λέει ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Newsroom
«Από το τέλος του 2020 δεν μπαίνω σε τρένο», λέει ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Από το 2020 δεν μπαίνω σε τρένο, σημείωσε ο Πρώην Διευθυντής Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Την άποψη ότι αν εξακολουθούσε να υπάρχει το κέντρο δευτεροβάθμιου ελέγχου κυκλοφορίας των τρένων που λειτουργούσε μέχρι τα τέλη του 2020 στο κέντρο της Αθήνας, «δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος σταθμάρχη», εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και πρώην μέλος της Επιτροπής Ερευνών Χρήστος Ρετσινάς.

«Μέχρι το τέλος του 2020 υπήρχε ένα κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας, δευτεροβάθμιος έλεγχος, ο πρώτος είναι ο Σταθμάρχης, στην Καρόλου. Σήμερα δεν υπάρχει. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος σταθμάρχη, ελέγχαμε την κυκλοφορία των τρένων σε όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρετσινάς, προσθέτοντας ότι αν «δεν υπάρχει το κέντρο, πάμε στα τυφλά με βάση το λάθος ή το σωστό του όποιου σταθμάρχη».

Ερωτώμενος αν, στην περίπτωση που ήταν υπουργός, θα επέτρεπε στα τρένα να ξαναμπούν στις ράγες με το υπάρχον πλαίσιο, ο κ. Ρετσινάς απάντησε με ένα εμφατικό «Όχι» λέγοντας πως «πρώτα να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν». Συμπλήρωσε πως από τα τέλη του 2020 δεν μπαίνει σε τρένο.