Τραγωδία στα Τέμπη: 20χρονος φοιτητής περιγράφει πώς έσωσε μωρό από το το 3ο βαγόνι

Newsroom
Τραγωδία στα Τέμπη: 20χρονος φοιτητής περιγράφει πώς έσωσε μωρό από το το 3ο βαγόνι
Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στο μοιραίο τρένο το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, περιέγραψε, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ο φοιτητής από τους Λειψούς, Μιχάλης Κλάψης.

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένας 20χρονος φοιτητής, το βράδυ του δυστυχήματος στα Τέμπη, που ήταν στο βαγόνι 3 του τρένου, μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν καλά από τη σφοδρή σύγκρουση, έσπευσε να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη.

Ο ίδιος μίλησε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου αναφερόμενος στο βράδυ που θα του μείνει χαραγμένο για μια ζωή. «Μια μητέρα, που τη στιγμή της σύγκρουσης τάιζε το μωρό της, το έχασε και ευτυχώς το βρήκα ζωντανό κάτω από το κάθισμά μου» αναφέρει. Η κατάσταση στο βαγόνι ήταν αποπνικτική λόγω των καπνών.

Ο Μιχάλης, αφού κατάφερε να βγάλει από το βαγόνι τη μητέρα και το μωρό από ένα σπασμένο τζάμι, επέστρεψε και κατάφερε να απεγκλωβίσει μία ακόμα κοπέλα που οι λαμαρίνες είχαν σκεπάσει το μισό της σώμα, μαζί με το αγόρι της που εκλιπαρούσε για βοήθεια.

«Όταν βγήκα έξω και είδα την εικόνα τότε κατάλαβα το μέγεθος της καταστροφής» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η εικόνα των νεκρών και οι κραυγές δεν θα φύγουν από τη μνήμη του.