Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, συγκλονίζει επιβάτης: «Πήδηξα στο κενό για να μην καώ, πριν φύγουμε φωνάζαμε "είναι κανείς άλλος εδώ;"» (vid)

Newsroom
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, συγκλονίζει επιβάτης: «Πήδηξα στο κενό για να μην καώ, πριν φύγουμε φωνάζαμε "είναι κανείς άλλος εδώ;"» (vid)
Ο Στέλιος, επιβάτης της «μοιραίας» αμαξοστοιχίας, περιγράφει στο «Κοινωνία Ώρα Mega» όσα έζησε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και συγκλονίζει.

Οι ιστορίες των ανθρώπων που σώθηκαν από την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της Τρίτη στα Τέμπη συγκλονίζουν. Τα δραματικά λεπτά της σύγκρουσης, οι πρώτες τους σκέψεις και τελικώς ο αγώνας να διαφύγουν από τα φλεγόμενα βαγόνια αφού σώσουν όσους συναθρώπους τους μπορούν προκαλούν ανατριχίλα. Ο Στέλιος επιβάτης στο τέταρτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας μιλά στην «Κοινωνία Ώρα Mega» για την προσπάθεια να βγει από τον φλεγόμενο συρμό.

«Ήμουν στο τέταρτο βαγόνι. Ένα μεγάλο μπαπ προλάβαμε να ακούσουμε και φέρναμε κωλοτούμπες, έσκαγε στις ράγες το βαγόνι συνεχώς μέχρι να εκτροχιαστεί. Ήταν απελπιστικό αυτό που ζήσαμε... Δεν ήμουν μόνο εγώ, έμειναν πίσω πολλά παιδιά για να βοηθήσουν. Σίγουρα υπήρξαν κι αυτοί που πανικοβλήθηκαν, δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις γι' αυτό. Το ευχάριστο ήταν ότι αρκετά νέα παιδιά κοίταξαν πως θα σώσουν και τους υπόλοιπους.

Ενώ υπήρξε η τρύπα δεν κοίταξαν αμέσως πως να τρέξουν έξω να γλιτώσουν μόνοι τους. Ένα - δύο παιδιά πάλευαν με τις φωτιές μέχρι να βρεθεί η τρύπα, εγώ προσπάθησαν να κατεβάσω κάποιον άλλον και μετά να πηδήξω εγώ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα "τρενάκι", μια γραμμή που να βγαίνει ο κόσμος. Δεν ήταν τόσο προσβάσιμο το σημείο που θα φεύγαμε αλλά δεν είχαμε άλλο τρόπο. Η φωτιά είχε ξεκινήσει στο 0,5 με 1 μέτρο από την τρύπα όπου βγήκαμε», περιέγραψε.

«Δεν είχες πολλές επιλογές. Πριν από την τρύπα, ήταν η φωτιά. Ήμουν κρεμασμένος στο 1-2 μέτρα», ανέφερε για τον τρόπο διαφυγής.

«Η πρώτη εικόνα ήταν ένας άνθρωπος στον αέρα, νομίζαμε ότι κάποιο αμάξι διέσχισε τις ράγες, ότι πετάχτηκε κάποιο ζώο. Όταν είδαμε τις φωτιές καταλάβαμε ότι είναι τρένο. Θόρυβος, φωτιά, καταλάβαμε ότι εκτροχιαστήκαμε», πρόσθεσε.

«Πριν φύγουμε φωνάζαμε "είναι κανείς άλλος εδώ;", δεν πήραμε απάντηση αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, μετά βίας κατεβήκαμε. Πώς να ξανά ανεβείς πάνω;», τόνισε.

«Τα πιο πολλά παιδιά έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο από χθες, οι πιο ύποπτοι θα πάρουμε εξιτήριο σήμερα. Είναι λίγα τα περιστατικά που θα κάτσουν κι άλλο», ανέφερε για τους επιβάτες που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μετά την σύγκρουση των δύο τρένων.