O Γεραπετρίτης νέος υπουργός Μεταφορών, παραιτήθηκαν οι επικεφαλής ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ (vid)

Newsroom
O Γεραπετρίτης νέος υπουργός Μεταφορών, παραιτήθηκαν οι επικεφαλής ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ (vid)
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα είναι ο νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μετά την παραίτηση του Κώστα Αχ. Καραμανλή μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Παραιτήθηκαν οι επικεφαλής ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Θρήνος σε όλη την χώρα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο έχουν χάσει την ζωή τους 40 άνθρωποι, ενώ ο αριθμός αυτός δυστυχώς αναμένεται να μεγαλώσει. Μετά την σύγκρουση των δύο τρένων στο τραγικό αυτό δυστύχημα, υπήρξε παραίτηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή. Επίσης υπήρξε παραίτηση και των επικεφαλής των ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ.

Λίγες ώρες αργότερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με μήνυμά του στον Ελληνικό λαό, έκανε γνωστό πως: «Μεταβατικός Υπουργός, μέχρι τις εθνικές εκλογές, ορίζεται ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, από τον οποίο ήδη ζήτησα να προχωρήσει γρήγορα στη σύσταση ανεξάρτητης και υπερκομματικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος. Αλλά θα εξετάσει και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων».