Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας στη μεγάλη συναυλία των καλλιτεχνών έξω από το Rex

Newsroom
Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας στη μεγάλη συναυλία των καλλιτεχνών έξω από το Rex
Mαζική η συμμετοχή των πολιτών το βράδυ της Δευτέρας(20/02) στη συναυλία αλληλεγγύης για τους καλλιτέχνες έξω από το κατειλημμένο θέατρο REX.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να δείξει την στήριξή του στους καλλιτέχνες οι οποίοι εναντιώνονται στο σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή και δεν ικανοποιεί τα αιτήματα τους.

Η συναυλία πραγματοποιείται μπροστά από το θέατρο ΡΕΞ και οι γύρω δρόμοι παραμένουν κλειστοί καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω του κόσμου δεν είναι εφικτή.

Οι καλλιτέχνες καλούν εδώ και μήνες την κυβέρνηση να αποσύρει την ειδικότητά τους από το προεδρικό διάταγμα καθώς, όπως καταγγέλλουν, υποβαθμίζονται οι σπουδές τους. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι κινητοποιήσεις τους έχουν κλιμακωθεί με καταλήψεις μεγάλων θεάτρων σε όλη τη χώρα, διαδηλώσεις καθώς και μαζικές παραιτήσεις καθηγητών όπως αυτή στο Εθνικό Θέατρο.

Όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες, χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταφθάσει στο σημείο για τη συναυλία με αποτέλεσμα η Πανεπιστημίου στο ύψος του θεάτρου να έχει κλείσει τελείως.

Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία ενώ το παρών έδωσε και ο γενικό γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.