ASUS Zenfone 9: Μικρό...μόνο στο μάτι

Παύλος Παπαπαύλου
ASUS Zenfone 9: Μικρό...μόνο στο μάτι
Νέα πρόταση της γνωστής εταιρείας, που ξεχωρίζει.

Η ASUS κάνει σημαντικές προσπάθειες στο χώρο των smartphones, που όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι και η βασική της κατηγορία. Το ASUS Zenfone 9 είναι μια πολύ ιδιαίτερη συσκευή που έρχεται να καλύψει ένα κενό που ο κατασκευαστής θεωρεί πως υπάρχει στην αγορά. Η συσκευή έχει βάρος περί τα 170 γραμμάρια και διαστάσεις 146.6x68.2x9.5 χιλιοστά και αφήνει μια πολύ ευχάριστη αίσθηση στο χέρι, αλλά και στη γενικότερη διαχείρισή του.

Στο πίσω μέρος βλέπουμε προστασία από γυαλί και αδιαβροχοποίηση κατά IP68 για να μην υπάρχουν προβλήματα στην επαφή με νερό και σκόνη. Στο κουτί αγοράς βρίσκουμε τόσο την ίδια τη συσκευή, όσο και καλώδιο φόρτισης και τον ίδιο τον φορτιστή (που έχουμε αρχίσει να τον θεωρούμε εξτραδάκι για τα περισσότερα σύγχρονα smartphones).

Περιμετρικά το τηλέφωνο φέρει υποδοχή για ακουστικά (3.5mm), πλήκτρο αυξομείωσης έντασης του ήχου και ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, τη θύρα SIM και τη θύρα φόρτισης USB-C. Στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο κάμερες με αρκετά μεγάλους φακούς, με τον επάνω να είναι και σαφώς πιο ογκώδης.

O βασικός φακός είναι ο Sony IMX766 (50MP) και από κάτω υπάρχει ένας 12MP ultra-wide. Το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες είναι παραπάνω από ικανοποιητικό σε επίπεδο λεπτομέρειας, ενώ στο video μπορούμε να γράψουμε σε ανάλυση έως και 4Κ/60fps. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει στο επάνω αριστερά τμήμα της οθόνης μία selfie camera με φακό 12MP.

Η οθόνη της συσκευής έχει διαγώνιο 5.9 ίντσες και η ανάλυσή της φτάνει στα επίπεδα του FHD+ (2400x1080 pixels). Το πάνελ της είναι AMOLED και φτάνει στα 120Hz σε επίπεδα ρυθμού ανανέωσης, υποστηρίζοντας και HDR10+. Η φωτεινότητά της ήταν άριστη τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Από τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε έναν Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (5G), 8GB και 128/256GB ή 16GB/256GB και μπαταρία χωρητικότητας 4300mAh που εγγυάται μακρόχρονη διάρκεια χρήσης, ακόμη κι αν παίζετε games. Αν, δε, μείνετε από ενέργεια, σε περίπου 1,5 ώρα θα μπορείτε να την γεμίσετε στο 100%.

Από πλευράς λειτουργικού έχουμε Android 12 με το Zen UI και όλες τις ευκολίες που αυτό φέρει. Για παράδειγμα, στο δεξί μέρος της οθόνης μπορείτε να βρείτε κάποιες συντομεύσεις για άμεση πρόσβαση σε συγκεκριμένα apps.

Συνολικά, το ASUS Zenfone 9 είναι ένα πολύ κομψό και άνετο στη χρήση και στη μεταφορά smartphone. Προσφέρει σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά, πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα στη φωτογραφία και τα videos, αλλά και πολύ καλή διαχείριση της μπαταρίας για μεγάλη διάρκεια χρήσης.