Πέθανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης

Newsroom
Πέθανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης
Ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, σε ηλικία 57 ετών.

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης σε ηλικία 57 ετών. Τον θάνατό του ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Σε συγκινησιακά φορτισμένες δηλώσεις του, ο Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε λόγο για έναν εξαιρετικό συνάδελφο και φίλο που έφυγε από τη ζωή σκορπώντας θλίψη. Μίλησε με συγκίνηση για τον ίδιο και την οικογένεια του, αλλά και για τη σκληρή «μάχη» που έδωσε με την ασθένεια.

Ο κ. Τασούλας, δήλωσε μάλιστα ότι πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στη Βουλή και «ξεγέλασε» τους συναδέλφους του ότι κερδίζει το «θηρίο». Ωστόσο, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.

Ο εκλιπών αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας.Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 1966 και ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και πατέρας τριών παιδιών.

Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατείχε μεταπτυχιακό τίτλο (Master's) στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Αγγλίας. Εργάστηκε ως Οικονομολόγος.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (ΙΗ΄) συμμετείχε στις εξής επιτροπές της Βουλής: Στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005- 2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ. από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Από τον Ιούνιο του 2012 ήταν υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιουνίου του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.