ΤΝΤ: Μεγάλος παίκτης!

ΤΝΤ: Μεγάλος παίκτης!
Μέσα από τον κανόνα των «Rationalistas» ξεπηδά ο λόγος-αξίωμα του ΤΝΤ! Αυτός ο ράπερ δεν σε αφήνει αδιάφορο.

Όλα είναι παράλογα και όλα είναι λογικά, όλα είναι παλιά και όλα είναι νέα, όλα συλλογικά και όλα ατομικά. Στον κόσμο της ραπ αυτό είναι δεδομένο και στον μεγάλο κανόνα της ελληνικής σκηνής ανήκουν οι «Rationalistas» Και από το ορθολογικό έρχεται το άπιαστο, το ακαταμάχητο, το άφταστο. Καθετί στερητικό τους ανήκει και μέσα από το καζάνι του εθιστικού τους ραπ βγαίνει ένας μεγάλος παίκτης: ο ΤΝΤ! Η τάξη σχόλασε και ο τύπος αποφάσισε να διδάξει τους νέους, τους τολμηρούς, αυτούς που έχουν θράσος και λίγο θάρρος. Ακούς τα κομμάτια του, τον ήχο, τον τρόπο που δίνει τις ρίμες του και μεταφέρεσαι στον δρόμο, πατάς τα παγκάκια της πλατείας και αφήνει το μπιτ να σε παρασύρει. Το παρελθόν βρίσκει το παρόν και φτιάχνει το μέλλον. Ο ΤΝΤ διαβάζει την εποχή του και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του καιρού του. Αν έχει κάτι να πει θα το πει και θα το κάνει με σεβασμό και αποφασιστικότητα. Θέλει να μείνει πιστός στην ουσία της ραπ. Θέλει να σε κάνει να σκεφτείς, να πάρεις στίχους που θα σε κάνουν καλύτερο, να ακούσεις μουσική που έχει κάτι από τον εαυτό σου. Αξίζει να ακούσετε τον ΤΝΤ. Για πολλούς λόγους. Αν θέλετε έναν, ορίστε: το «άρρωστο» σκρατσάρισμα. [η φωτό είναι από τη σελίδα ΤΝΤ (Rationalistas-Ορθολογιστές) στο facebook]

Το ανεξίθρησκο, το άφυλο, το αδιαχώριστο


Ο ΤΝΤ, τρία γράμματα, ένα άτομο και όμως… Μέσα από τις ρίμες, τον ρυθμό και το ύφος του, περνά ο κόσμος όλος! Το ανεξίθρησκο, το άφυλο, το αδιαχώριστο, είναι εδώ και σε ταξιδεύει, σε κινητοποιεί, σε κάνει να γουστάρεις που ακούς μουσική. Πατάς το play και στο κύμα του αφήνεσαι και προχωράς. Η επίδραση που έχει στον ακροατή ο ΤΝΤ είναι καθοριστική. Αν έχεις μεγαλώσει στα 80’s και στα 90’s καταλαβαίνεις γιατί το ραπ του σε βρίσκει στην καρδιά, ταράζει το συναίσθημα σου. Όσοι μεγάλωσαν (και μεγαλώνουν) στη νέα χιλιετία δεν μπορούν να απορρίψουν το αυθεντικό, το καθαρό, το έντιμο… Εδώ δεν χρειάζεται κανένα τεχνολογικό βοήθημα, η ψεύτικη in your face attitude μένει στα χέρια των αδύναμων. Το flow του ΤΝΤ σε πάει στις μέρες του ένδοξου ραπ, εκεί που ανήκουν οι «Rationalistas» και όλοι όσοι έβαλαν τα θεμέλια γι’ αυτό που αξίζει να ακούμε σήμερα. Το μικρόφωνο, ο DJ, τα σοφά επιλεγμένα sample δίνουν κομματάρες και δισκάρες. Το άλμπουμ «Να τα λέμε κι αυτά» (2018) ξεπερνά τις συγκρίσεις και κάνει τον ακροατή να πηγαίνει πίσω, εκεί που ραπ σήμαινε (και σημαίνει) φωνή, στίχος και ανελέητο σκρατσάρισμα. Ο ΤΝΤ προκαλεί ραπ εκρήξεις, ρήξεις, φτιάχνει μουσικές αφίξεις. Μια φορά «Rationalistas», πάντα «Rationalistas»!

Κάνει ό,τι θέλει!


Ο ΤΝΤ δεν θα μπορούσε να δώσει κάτι λιγότερο απ’ αυτό που ακούμε στο «Να τα λέμε κι αυτά». Όταν έχεις ανδρωθεί καλλιτεχνικά μέσα από ένα σπουδαίο ραπ γκρουπ -τους «Rationalistas»-, τότε αυτό που περιμένει το κοινό, αυτό και θα λάβει. Δυνατές ρίμες, δουλεμένο μπιτ και flow που αλλάζει ταχύτητες και ακουστικά τοπία. Κι αν είστε δύσπιστοι, απόδειξη νούμερο ένα: «It’s a war» (2009). Ό,τι πιο «Rationalistas» υπάρχει! Οι παραγωγές των Loop, Bayman (Ορθολογιστές) αγγίζουν υψηλά επίπεδα δημιουργίας και ο ΤΝΤ, μαζί με σούπερ συνεργασίες, σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Ο δίσκος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μεγάλα πρότζεκτ του εξωτερικού. Ακολουθεί το «Unleash the beast» (2011). Στο ίδιο ύφος, στο ίδιο ραπ μεγαλείο. Οι «Rationalistas» είναι πάλι εδώ με τον Sxo. Ε, όταν έρχεται το «Να τα λέμε κι αυτά» απλά αφήνεσαι στο μπιτ του Bayman και στα «σκρατς» του DJ GZAS. O TNT έχει την εμπειρία, έχει την καλλιτεχνική-ραπ σκευή για να κάνει ό,τι θέλει. Η αμεσότητα, η «in your face attitude», οι δουλεμένες ρίμες, η μουσική που δίνει δύναμη, τα έχει όλα. Από το Αιγάλεω, στην ορθή λογική και από κει στο σήμερα και τη ραπ έκρηξη.

@Photo credits: ΤΝΤ (Rationalistas-Ορθολογιστές) facebook