Εύα Καϊλή: Κρατείται σε πτέρυγα με 20 γυναίκες που έχουν σκοτώσει ή βιάσει

Newsroom
Εύα Καϊλή: Κρατείται σε πτέρυγα με 20 γυναίκες που έχουν σκοτώσει ή βιάσει
Προφυλακσιμένη στις φυλακές Χάρεν παραμένει η Εύα Καϊλή. Πώς περνάνε οι μέρες στην φυλακή;

Στις 22 Δεκεμβρίου οι βελγικές αρχές θα αποφασίσουν εάν η Εύα Καϊλή θα αφεθεί ελεύθερη ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης για το «Qatar gate» και μέχρι τότε παραμένει προφυλακισμένη στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Χάρεν.

Οι φυλακές του Χάρεν, βρίσκονται σε ένα από τα απομακρυσμένα προάστια των Βρυξελλών το οποίο βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο. Αρκετοί από τους κατοίκους του, μάλιστα, είχαν διαφωνήσει για την κατασκευή μιας καινούργιας φυλακής, ωστόσο αυτό που παραδέχονται είναι ότι οι συνθήκες για τους κρατούμενους είναι αρκετά καλές.

Μάλιστα, στην πτέρυγα όπου κρατείται, η κ. Καϊλή φέρεται να έχει συναναστροφές με ακόμα 20 κρατούμενες, οι οποίες σύμφωνα με Βέλγο δημοσιογράφο Μισέλ Γκαγιέρ έχουν σκοτώσει και έχουν βιάσει.

«Έχει κάποιες γυναίκες που έχουν σκοτώσει, έχουν βιάσει και άλλες που κρατούνται για οικονομικά εγκλήματα. Είναι πιθανό η Ελληνίδα αντιπρόεδρος να βρίσκεται στην φυλακή δίπλα σε κρατούμενη που έχει σκοτώσει τον σύζυγό της ή τα παιδιά της, αυτά συμβαίνουν στην φυλακή», υποστήριξε ο δημοσιογράφος Μισέλ Γκάγιερ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εύα Καϊλή μέσα στη φυλακή έχει το δικό της ψυγείο, παράθυρο που «βλέπει» στις εξωτερικές εγκαταστάσεις ακόμη και συσκευή τηλεφώνου, για να επικοινωνεί με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Η Εύα Καϊλή τις τελευταίες ημέρες ζει σε ένα μικρό δωμάτιο που, όμως δεν θυμίζει σε τίποτα το κελί φυλακής. Βρίσκεται μόνη και ενημερώνεται για τις εξελίξεις που την αφορούν από την τηλεόραση μέσα στο δωμάτιό της.