Le Soir: «Εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο διαφθοράς για το Μουντιάλ», διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ

Newsroom
Le Soir: «Εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο διαφθοράς για το Μουντιάλ», διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ
Κλήση της ελληνίδας Ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή σε ανάκριση μετά από πληροφορίες για εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει το Le Soir.

Στην υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το Κατάρ εμπλέκεται, σύμφωνα με το Le Soir, η Εύα Καϊλή. Η ευρωβουλευτής έχει προσαχθεί για κατάθεση από τις βελγικές αρχές, ενώ το πρωί της παρασκευής συνελήφθη ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, οι έρευνες των βελγικών αρχών γίνονται στο πλαίσιο μεγάλης υπόθεσης για διαφθορά στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχετίζεται με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, το πρωί προσήχθη ο σύντροφός της, ενώ οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνες στην κατοικία της.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Η βελγική εφημερίδα γράφει συγκεκριμένα:

«Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Αντιμετώπισης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν.

Μεταξύ αυτών, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο F.G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή, 44 ετών, πρώην παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών. Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα».

Σημειώνεται πως η ταυτότητα των συλληφθέντων δεν αποκαλύφθηκε από την ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία έχει δικαιοδοσία στο Βέλγιο για υποθέσεις τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

Σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας από δικαστή των Βρυξελλών, πραγματοποιήθηκαν δεκαέξι έρευνες από την αστυνομία σε διάφορους δήμους της βελγικής πρωτεύουσας.

Εκτός από τις τέσσερις συλλήψεις, η αστυνομία κατέσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», καθώς και «εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα» των οποίων το περιεχόμενο θα εξεταστεί.

«Αυτή η επιχείρηση στόχευε ιδιαίτερα βοηθούς βουλευτών που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας πρώην ευρωβουλευτής», τόνισε τέλος η εισαγγελία.